Hírek

Új szabály miatt töri a fejét a spanyol kapitány

Július 1-jén a moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezik a Spanyolország-Oroszország nyolcaddöntőt az oroszországi világbajnokságon. A spanyolok csoportlesőként jutottak tovább a B csoportból, míg a házigazdák Uruguay mögött csoportmásodikként végeztek az A csoportban.

A 2010-es vb-győztes Spanyolország szövetségi kapitánya, Fernando Hierro igyekszik minden eshetőségre felkészülni a mérkőzés kapcsán. A hírek szerint, ha büntetőpárbajra kerülne a sor, a szakember már kijelölte az első öt rúgót. Amennyiben még pályán lesznek, sorrendben David SilvaDiego Costa, Isco, Sergio Busquets és Andrés Iniesta állna a labda mögé.

A szövetségi kapitányoknak figyelniük kell egy új szabályra is: ha bármelyik találkozón hosszabbítás (kétszer 15 perc) következne, az új regulának köszönhetően az extra 30 perc során lesz lehetőség egy plusz cserére, így összesen négyet lehet változtatni egy mérkőzés alatt.

Szerintem mi fogunk nyerni, és bejutunk a negyeddöntőbe

– vélekedik a találkozó előtt Dmitrij Cserisev, a korábbi orosz válogatott és Sporting Gijón játékos, aki nem mellesleg az egész oroszországi tornán jó formát mutató Gyenyisz Cserisev édesapja. A korábbi védő kifejtette, hogy a spanyolokra hatással van a késői edzőváltás: „Spanyolország jelenleg krízisben van, szövetségi kapitányt váltani két nappal a világbajnokság kezdete előtt az túl sok egy csapatnak, szerintem ettől egy kicsit szenvednek”. Természetesen a fiáról is mondott néhány szót, aki a Spanyolországban nevelkedett.

Gyenyisz élvezi a bizalmat, nagyon boldog. Spanyolország ellen játszani különleges lesz számára, még jobban fog játszani és gólt fog szerezni

– zárta gondolatait az idősebb Cserisev.

Spanyolország és Oroszország legutóbb 2017 novemberében találkozott egymással Szentpéterváron, akkor 3-3-s döntetlent játszottak a felek. Spanyol részről Jordi Alba egyszer, míg Sergio Ramos kétszer volt eredményes, míg orosz oldalról Fjodor Szmolov duplájához Alekszej Mirancsuk tett hozzá egy gólt.

Beke Zsombor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik