Hírek

Megfenyegették, ezért Azmoun lemondta a válogatottságot

Az őt ért fenyegetések és édesanyja egészségi állapotának romlása miatt mindössze 23 évesen lemondta a válogatottságot az oroszországi világbajnokságról kiesett iráni csapat labdarúgója, Szardar Azmoun (nyitóképen fehérben fejel).

A nemzeti együttesben játszani hatalmas megtiszteltetés volt számomra, amelyre életem végéig büszke leszek

– hangsúlyozta a csatár, aki együttese mindhárom találkozóját végigjátszotta. Az irániak harmadikként zártak a B csoportban a spanyolok és a portugálok mögött, megelőzve a marokkóiakat, ám kevés választotta el őket attól, hogy az Európa-bajnok portugál együttes helyett ők lépjenek a legjobb 16 közé.

Mindazonáltal sajnos úgy határoztam, hogy elköszönök a válogatottól. Ez az egyik legfájdalmasabb és legjelentősebb döntés egy 23 éves fiataltól, aki nehezen küzdötte el magát idáig

– fogalmazott Azmoun, aki elmondta, édesanyja korábban egy komoly betegséget győzött le, de “sajnos néhány rosszindulatú ember miatt, és azoknak a támadásoknak a hatására, amelyek engem és a csapatot értek, az állapota súlyosabbra fordult”.

Leszögezte, nehéz helyzet volt számára a döntés a család és a válogatott között, de ő az édesanyját választotta. Azmoun 36 mérkőzésen 23 gólt szerzett a válogatottban.
(Fotó: Zhong zhenbin / Imaginechina/europress)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik