Hírek

Egy dühös portugál, aki nem érti, miért nem állították ki Ronaldót

Portugália megmenekült, pedig az utolsó pillanatokban nagyon rezgett a léc, de Irán kihagyta a továbbjutással kecsegtető ziccert, úgyhogy Vahid Amirinek minden bizonnyal nehezen jött álom a szemére.

Az irániak szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz nemcsak a kiesés miatt lehetett dühös, hanem azért is, mert úgy érezte, Cristiano Ronaldo megúszott egy kiállítást. Az eset a 82. percben, 1-0-s portugál vezetésnél történt, amikor Ronaldo áthúzta magát Morteza Pouraligandzsin, és közben arcon ütötte az ellenfelét.

“Megállították a játékot, hogy a videobíró visszanézze az esetet. Könyöklés történt, ez pedig a szabály szerint piros lapot jelent, mindegy, hogy Ronaldóról vagy Messiről van szó”

– füstölgött Queiroz, aki szerint arról volt szó, hogy a bíró mérlegelt, majd mivel Ronaldóról, a világ egyik legjobb játékosáról volt szó, ezért nem merte kiállítani.

Queiroz szerint ahhoz, hogy a videobíró megfelelően működjön, az kellene, hogy a nézők hallják, amit a játékvezető beszél a monitor előtt ülő kollégáival, ahogy az a rögbiben szokás például.

“Nem tudjuk, hogy ki hozta a döntést, a meccs játékvezetője, vagy mások, akik a páholyban ülnek. Ez a játék az embereké, nem néhány háttérből irányító fickóé” – kezdett összeesküvés-elméletbe az irániak portugál kapitánya.


Ki kellett volna állítani Ronaldót az ütésért?

A paraguayi játékvezető, Enrique Cáceres három alkalommal vette igénybe a videobíró segítségét, egyszer a már említett Ronaldo-könyöklésnél, és mindkét csapatnak ítélt egy-egy büntetőt, miután visszanézte a kérdéses eseteket.

A B csoport másik meccsén is volt videobírózás, Iago Aspas sarkazós gólját végül meg is adta a bíró, amivel kiverte a biztosítékot a marokkóiaknál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik