Hírek

Kolumbiáé eddig a legnagyobb feltámadás a vébén

Az imént írtunk róla, hogy Kolumbia hatalmas menekülést bemutatva nyerte meg a H csoportot az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, Yerri Mina fejesgóljával 1-0-ra legyőzték Szenegált és jutottak tovább a nyolcaddöntőbe. Az afrikai pedig az első csapat a vébék történetében, amely Fair Play-pontokkal maradt le az egyenes kieséses szakaszról, több sárga lapjuk volt, mint a velük azonos pontszámmal, lőtt és kapott góllal rendelkező Japánnak – ráadásul ez a két együttes 2-2-es döntetlent játszott egymással, szóval tényleg majdnem minden tekintetben egálra végeztek.

Kolumbia mondhatja el magáról egyedüliként a mostani mezőnyből azt a bravúrt, hogy úgy ment tovább a csoportkörből, hogy elveszítette az első mérkőzését. A Japán elleni nyitányon 2-0-ra kaptak ki.

A dél-amerikai együttes harmadszor jutott tovább a csoportkörből, 1990-ben a nyolcaddöntőig jutottak, négy éve pedig a negyeddöntőben állította meg őket Brazília. Most majd a G csoport második helyezettjével találkoznak az egyenes kieséses szakaszban, Anglia vagy Belgium lehet az ellenfelük.

Nyitókép: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik