Hírek

Löw: Nem érdemeltünk továbbjutást

A német válogatott hatalmas meglepetésre utolsóként zárt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjában. A címvédő Dél-Korea ellen lépett pályára és ahogyan a másik meccs (Mexikó-Svédország 0-3) alakult, egy egygólos győzelem is elég lett volna a nyolcaddöntő eléréshez. Voltak is helyzetei a német csapatnak, de ezek sorra kimaradtak, a végén pedig a korei csapat két gólt is szerzett, így pontszámban beérte, az egymás elleni eredménynek köszönhetően pedig meg is előzte ellenfelét.

Németország története során először nem jutott tovább a csoportjából, és 1938 óta először nem jutott be a legjobb nyolc közé.

A Találkozót követen Joachim Löw szövetségi kapitány nyilatkozott a ZDF-nek. Épp a meccs előtt mondta azt a DFB elnöke, hogy azért hosszabbítottak a vébé előtt 2022-ig a szakemberrel, mert ő a legmegfelelőbb ember a posztra, ám a kapitány azért még nem annyira biztos a folytatásban.

Nem érdemeltünk továbbjutást. A jövőmet illetően el kell gondolkodjak. A felelősség teljes mértékben az enyém és ezt vállalom is.

Az F csoportból a svéd és a mexikói válogatott jutott tovább. Ők majd az E csoport első két helyezettjével találkoznak, abból a négyesből Brazíliának, Svájcnak és Szerbiának is megvan az esélye a továbblépésre. 20 órától kezdődnek majd a mérkőzések.

Nyitókép: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik