Hírek

A svédeket provokálták, megbüntették a bunkó németeket

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fejenként 5000 svájci frankos (1,42 millió forintos) büntetést rótt ki a német válogatott szakmai stábjának két tagjára, akik a svédek elleni csoportmérkőzés után dulakodást provokáltak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

A szervezet azzal indokolt, hogy Georg Behlau és Ulrich Voigt sportszerűtlenül viselkedett. A svéd stáb egyik tagja, Jan Gustavsson is figyelmeztetésben részesült.

A rendkívül izgalmas találkozót a címvédő németek Toni Kroos 95. percben szerzett szabadrúgás-góljával nyerték meg 2-1-re. A lefújást követően a két szakmai stáb tagjai heves, dulakodásig fajuló mutogatásba, valamint szóváltásba keveredtek egymással.

A németek a történtek másnapján a válogatott közösségi oldalán kértek bocsánatot, a vétkes szakemberek pedig ígéretet tettek, hogy a dél-koreaiak elleni szerdai (mai) találkozón nem dolgoznak a stadionon belül.

Az F csoportban két forduló után Mexikónak hat, Svédországnak és Németországnak egyaránt három pontja van, a Koreai Köztársaság pedig pont nélkül áll.

Fotó: Thomas Eisenhuth / GES-Sportfoto / DPA

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik