Élő Közvetítés

Svédország legyalulta a vébén eddig parádézó Mexikót

Jún. 27. Június 27. 16:00
Jekatyerinburg Jekatyerinburg Aréna

Jesús Gallardo
J. Gallardo
1
Sebastian Larsson
S. Larsson
26
Ludwig Augustinsson
L. Augustinsson
50
Héctor Moreno
H. Moreno
61
Andreas Granqvist
A. Granqvist
62
Edson Álvarez
E. Álvarez
74
Miguel Layún
M. Layún
86
Mikael Lustig
M. Lustig
88

A F csoport harmadik fordulója előtt úgy állt a helyzet, hogy ha Mexikó nyer vagy döntetlent játszik, csoportelsőként jut a legjobb 16 közé. Nem gondoltuk volna, de nagyon messze voltunk ettől a forgatókönyvtől. Svédország az első percektől fogva jobban játszott, noha Mexikó uralta a középpályát, az európai csapat sokkal többször vezetett veszélyes támadást. Az első félidőben is vezethetett volna Svédország, ám akkor még tartott a mexikói védelem.

Nem úgy a második játékrészben: az első találatig az 50. percig kellett várni, amikor egy lövés után lecsorgó labdát lőtt nagy erővel Ochoa kezei között a kapuba a svéd védő, Augustinsson. Gondolhattuk volna, hogy ezután tempót vált Mexikó, ám 10 perc múlva tizenegyeshez jutottak a svédek és Granqvist találatával bebiztosították a továbbjutásukat. (A másik meccsen, a Németország-Dél-Koreán 0-0 volt az állás, így Mexikónak még ez az eredmény is jó volt.)

A svédek okosan behúzódtak a saját tizenhatusuk elé az utolsó félórára és kontrákból veszélyeztettek, sőt a 74. percben egy mexikói öngólnak köszönhetően már-már kiütötték a teljesen hitehagyott, néha eléggé enerváltnak tűnő ellenfelet. A sors furcsa fintora, hogy még a 0-3 is mexikói továbbjutást jelentett, hiszen a németek sem bírtak az ázsiaikkal.

Összefoglaló:

Az utolsó percekben a mexikói szurkolók már a telefonjaikon nézték, ahogy Dél-Korea 2-0-ra megveri és hazaküldi a 90 percet támadó címvédőt.

Kiesett a címvédő a világbajnokságról
80 éve nem égett ekkorát Németország a világbajnokságon.

A saját meccsükkel már nem foglalkoztak, és úgyis kitört a fieszta, hogy Mexikó megsemmisítő 3-0-ás vereséget szenvedett Svédországtól.

Foci-vb, F csoport, 3. forduló:

Svédország-Mexikó 3-0 (0-0)
Jekatyerinburg, Jekatyerinburg Aréna, 33 061 néző, v.: Néstor Pitana (argentin)

Mexikó: Guillermo Ochoa – Edson Álvarez, Carlos Salcedo, Héctor Moreno, Jesús Gallardo (Marco Fabián, 65.) – Andrés Guadrado (Jesús Corona, 75.), Héctor Herrera – Miguel Layún (Oribe Peralta, 89.), Carlos Vela, Hirving Lozano – Javier Hernández

Svédország: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Sebastian Larsson (Gustav Svensson, 57.), Albin Ekdal (Oscar Hiljemark, 80.), Emil Forsberg – Marcus Berg (Isaac Kiese Thelin, 68.), Ola Toivonen

gólszerzők: Augustinsson (50.), Granqvist (62., 11-esből), Álvarez (74., öngól)
sárga lap: Larsson (26.), Lustig (88.), illetve Gallardo (1.), Moreno (61.), Layún (86.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik