Svédország legyalulta a vébén eddig parádézó Mexikót

Korábban a témában:

A F csoport harmadik fordulója előtt úgy állt a helyzet, hogy ha Mexikó nyer vagy döntetlent játszik, csoportelsőként jut a legjobb 16 közé. Nem gondoltuk volna, de nagyon messze voltunk ettől a forgatókönyvtől. Svédország az első percektől fogva jobban játszott, noha Mexikó uralta a középpályát, az európai csapat sokkal többször vezetett veszélyes támadást. Az első félidőben is vezethetett volna Svédország, ám akkor még tartott a mexikói védelem.

Nem úgy a második játékrészben: az első találatig az 50. percig kellett várni, amikor egy lövés után lecsorgó labdát lőtt nagy erővel Ochoa kezei között a kapuba a svéd védő, Augustinsson. Gondolhattuk volna, hogy ezután tempót vált Mexikó, ám 10 perc múlva tizenegyeshez jutottak a svédek és Granqvist találatával bebiztosították a továbbjutásukat. (A másik meccsen, a Németország-Dél-Koreán 0-0 volt az állás, így Mexikónak még ez az eredmény is jó volt.)

A svédek okosan behúzódtak a saját tizenhatusuk elé az utolsó félórára és kontrákból veszélyeztettek, sőt a 74. percben egy mexikói öngólnak köszönhetően már-már kiütötték a teljesen hitehagyott, néha eléggé enerváltnak tűnő ellenfelet. A sors furcsa fintora, hogy még a 0-3 is mexikói továbbjutást jelentett, hiszen a németek sem bírtak az ázsiaikkal.

Összefoglaló:

Az utolsó percekben a mexikói szurkolók már a telefonjaikon nézték, ahogy Dél-Korea 2-0-ra megveri és hazaküldi a 90 percet támadó címvédőt.

Kiesett a címvédő a világbajnokságról
80 éve nem égett ekkorát Németország a világbajnokságon.

A saját meccsükkel már nem foglalkoztak, és úgyis kitört a fieszta, hogy Mexikó megsemmisítő 3-0-ás vereséget szenvedett Svédországtól.

Foci-vb, F csoport, 3. forduló:

Svédország-Mexikó 3-0 (0-0)
Jekatyerinburg, Jekatyerinburg Aréna, 33 061 néző, v.: Néstor Pitana (argentin)

Mexikó: Guillermo Ochoa – Edson Álvarez, Carlos Salcedo, Héctor Moreno, Jesús Gallardo (Marco Fabián, 65.) – Andrés Guadrado (Jesús Corona, 75.), Héctor Herrera – Miguel Layún (Oribe Peralta, 89.), Carlos Vela, Hirving Lozano – Javier Hernández

Svédország: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Sebastian Larsson (Gustav Svensson, 57.), Albin Ekdal (Oscar Hiljemark, 80.), Emil Forsberg – Marcus Berg (Isaac Kiese Thelin, 68.), Ola Toivonen

gólszerzők: Augustinsson (50.), Granqvist (62., 11-esből), Álvarez (74., öngól)
sárga lap: Larsson (26.), Lustig (88.), illetve Gallardo (1.), Moreno (61.), Layún (86.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!