Hírek

Ezért volt pocsék Lengyelország a vébén

Sokakat meglepett, hogy a világbajnokság H csoportjában csúnyán leszerepelt a lengyel csapat, miután a kvartett első helyére várták a szakértők. Azok után, hogy a Lengyelország 28 gólt lőtt a selejtezőkben, mindössze egyetlen szépítő találatra futotta Szenegál ellen, de az egész csapat rémesen játszott azon a meccsen és Kolumbia ellen is.

Kolumbia kiütötte és hazaküldte a lengyeleket
A torna egyik negatív meglepetését szolgáltatta a lengyel csapat, amely eddig gólt sem lőtt.

A helyi média azonban tudni véli a gyengélkedés okát és a laczynaspasja.pl forrásai igen erős állításokat tett a kerettel és a vezetőedzővel kapcsolatban. Elsősorban Robert Lewandowski hidegült el csapattársaitól, mivel nem volt megelégedve társai hozzáállásával az edzőtáborokban.

Ez pedig a legnagyobb probléma: az edzőtáborban történt valami, vagy több valami, ami elmélyítette a csapaton belüli ellentéteket és végképp hazavágta Adam Nawalka szövetségi kapitány viszonyát játékosaival.

A lengyel válogatott egyébként is erősen klikkes, a laczynaspasja.pl beszámolója szerint egy dologban értenek egyet: nem akarták Robert Lewandowskit csapatkapitányuknak.

Ezzel összecsengenek többek között Michal Pazdan szavai is, aki az egyik sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, “talán egy nap kiderül az igazság a felkészülésünkről”.

Egy másik kerettag, Maciej Rybus pedig arra panaszkodott, hogy Nawalka az utolsó pillanatban változtatott a taktikán, amit nem gyakoroltak be a játékosok, így aztán fogalmuk sem volt, mihez kezdjenek a pályán.

Egy nagy katyvasz volt a fejünkben, nem tudtuk, hogyan kellene játszanunk. Nem tudtam, mi a teendő a pályán.

A káosz azt eredményezte, hogy Nawalkától mindenki elfordult: a játékosok, a szurkolók és minden bizonnyal hamarosan a lengyel szövetség is, amely hamarosan elköszönhet az edzőtől – már csak azért is, mert csütörtökön lejár a szerződése.

Kiemelt fotó: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik