Hírek

A szerbek szerint elfújták a meccsüket, a FIFA-hoz fordultak

A Szerb Labdarúgó Szövetség (FSS) fellebbezett a nemzetközi szövetségnél (FIFA), mert véleményük szerint a Svájc elleni világbajnoki csoportmérkőzésen Felix Brych játékvezető többször is a kárukra tévedett, írja az MTI.

Hét egyértelmű videós bizonyítékunk van arra, hogy Brych ismétlődően a mi csapatunk ellen tévedett

– áll az FSS közleményében.

Hozzáteszik, a játékvezető kettős mércével élt a sárga lapok kiosztásánál, ugyanis míg a szerb játékosokat gondolkodás nélkül figyelmeztette, addig a túloldalon ugyanolyan esetekben elmaradt a szankció.

A szerbek azt is nehezményezik, hogy a német bíró nem adott meg egy szerintük jogos büntetőt 1-1-es állásnál, sőt a videoasszisztensekkel sem egyeztetett az esetről.

A mérkőzést Xherdan Shaqiri kései góljával 2-1-re a svájciak nyerték, ezzel a szerbek továbbjutási esélye alaposan csökkent: Mladen Krstajic szövetségi kapitány együttesének a csoportkör utolsó fordulójában le kellene győznie Brazília válogatottját a 16 közé kerüléshez.

A találkozónak egyéb utóélete is van: fegyelmi vizsgálat indult a svájci gólszerzők, Granit Xhaka és Shaqiri gólöröme miatt, valamint a szerb kapitány nyilatkozatai és a szerb szurkolók viselkedése miatt is.

Nyitókép: Matthias Hangst/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik