Hírek

Szenvedtek a franciák, Gulácsi csapattársáé a nap gólja

Két világbajnoki esélyes is lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését, de sem a spanyol, se a francia válogatott nem nyújtott emlékezetes teljesítményt.

A spanyolok legalább nyertek, a 2010-es világbajnok már ismerkedett az orosz viszonyokkal, és Krasznodarban játszott a szintén vb-résztvevő Tunézia ellen.

A gólra a 84. percig kellett várni, Diego Costa kapott egy jó labdát, de nem tudott kapura fordulni vele, így visszatette Iago Aspasnak, aki ballal bevágta.

A franciák az első félidő után még hátrányban voltak az USA ellen, Djibril Sidibe hibázott nagyot, amit Julian Green használt ki, de Hugo Lloris kapus sem volt a helyzet magaslatán a rövid sarokra érkező lövésnél.

A franciák nyomtak, de sokáig nem tudták feltörni az amerikai védelmét, végül a 78. percben Kylian Mbappé terelte a jobb sarokba a labdát Benjamin Pavard beadása után, így legalább az egyenlítés összejött.

A dánok is vb-résztvevőt választottak ellenfélnek, és talán még a mexikóiak is tapsoltak, amikor látták Gulácsi Péter lipcsei csapattársának, Yussuf Poulsennek a gólját, aki gyönyörűen csavart a jobb felsőbe.

A mexikóiakat annyira megzavarhatta a bekapott gól, hogy egy bedobást elnéztek, így Christian Eriksen gond nélkül került helyzetbe, amit meg is oldott.

A felsorolt csapatok közül a spanyolok lépnek először pályára a vébén, június 15-én 20 órától a portugálokkal csapnak össze.

A franciák másnap az ausztrálok ellen kezdenek, a dánok szintén 16-án játszanak Peruval, Mexikó pedig 17-én a címvédő németekkel.

Eredmények, felkészülési mérkőzések:

Franciaország – Egyesült Államok 1-1 (0-1)
Spanyolország – Tunézia 1-0 (0-0)
Dánia – Mexikó 2-0 (0-0)
Svédország – Peru 0-0
Észtország – Marokkó 1-3 (0-2)
Szerbia – Bolívia 5-1 (4-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik