Hírek

Két magyar fiatal lőheti a gólokat a moszkvai minivébén

Bár a labdarúgó-világbajnokság csak június 14-én veszi kezdetét, 211 ország képviselői már pénteken megérkeztek Oroszországba, hogy a vébé mezőnyéhez hasonlóan 32 csapatot alkotva focizzanak – inkább együtt, mint egymás ellen.

A Football for Friendship, vagyis a Futball a Barátságért nevű program mögött a világ harmadik legnagyobb vállalata, a Gazprom áll.

Az idei a hatodik alkalom, hogy megrendezésre kerül az esemény, és a meghívottak között van két ifjú magyar focista, Gáspár Réka, valamint Lobmayer Bendegúz is.

A fiatalok nem csak focizni fognak, hanem olyan komoly témákban is eszmét cserélhetnek, mint barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elhivatottság, győzelem, tradíció és becsület,

a Futball a Barátságért ugyanis ezeket a jelszavakat tűzte a zászlajára.

Réka a lakhelyén, Érsekvadkerten, míg Bendegúz Szentendrén focizik, május elején egy barátságos meccs keretében már megismerkedtek egymással, az elutazás előtt pedig jöhetett a visszavágó.

Lehet, hogy kedvenc játékosuk fogja irigyelni ezt a két magyar fiatalt?
A világ 211 országból érkeznek gyerekek a világbajnokságra, köztük Magyarországról is.

A csapatok az egyetlen érsekvadkeri suli, a Petőfi Sándorról elnevezett általános iskola pályáján találkoztak, és a brutális meleg sem ijesztette el a kíváncsi diákokat, akik a közönséget alkották.

Bár hivatalosan nem számolták az eredményt, aki szereti ezt a játékot, az nem szeret lötyögni a pályán, ennek megfelelően abszolút komolyan vették a csapatok a meccset

– a szentendreiek jelezték is, hogy szerintük a hazaiak kissé túlpörögtek.

A két főszereplő közül Rékától azt tudtuk meg, hogy egy angol tanár segítségével ráfeküdt a nyelvtanulásra, és főleg a focival kapcsolatos kifejezéseket vették át, hogy Moszkvában minden flottul menjen az edzéseken, meccseken.

Réka és Bendegúz képviseli Magyarországot a Futball a Barátságért nevű eseményen. Fotó: Bognár Bence

Bendegúz elárulta, ő leginkább a foci miatt várja az utazást, mert kíváncsi, milyen lesz a találkozás a más országokból érkezőkkel.

A fiatalokra izgalmas napok várnak, előbb közös edzéseken csiszolódhatnak össze a többiekkel, majd június 12-én jöhetnek a meccsek, hogy eldőljön, ki is nyeri a minivébét.

A hazautazás előtt pedig egy újabb életre szóló élmény vár rájuk, mivel élőben tekinthetik meg a világbajnokság nyitómeccsét, amelyen Oroszország Szaúd-Arábiával találkozik a 2008-as BL- és az idei vb-döntő helyszínén, a Luzsnyiki-stadionban. Nyugodtan mondhatjuk, sokan cserélnének velük!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik