Hírek

Tudományos tény: a vb összehozza a nemzetet

Egy tudományos kutatás végeredménye kimondja, a világesemények képesek összehozni még a legszéthúzóbb nemzeteket is. A National Bureau of Economic Research kutatása során bebizonyították, hogy már maga a kijutás is nagy önbizalommal és boldogsággal jár, ám ha egy-egy nagyobb győzelmet is arat az adott nemzet válogatottja, az már igen komoly hatása van az adott nemzet egészére.

Kimondták, hogy a kedvező eredmények hatására nem csak önbizalommal, de az erőszakos bűncselekmények számának csökkenésével is jár.Példának jó példa, hogy a hidegháború lezárása felé az amerikai hokiválogatott 1980-as olimpiai győzelme is segített lépni egyet, az 1998-as francia vb-győzelem pedig a társadalom megosztottságát, a rasszizmus visszaszorulását eredményezte.

Azon nemzetek között, amelyek kijutottak egy ilyen fontos világtornára, a következő hat hónapban jelentősen csökkent a bűnözési hajlandóság. A sport segítségével egy asztalhoz ültetheted a szemben álló feleket, legyenek azok országon belül, vagy kívül

mondta Ruben Durante, a tanulmányt vezető politológus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik