Hírek

A szebb utcakép miatt ölik a kutyákat Oroszországban

A Guardian számol be arról, hogy ahogy közeledik az oroszországi foci-vb, úgy tűntetik el az utcákról a hontalan kutyákat. Halálbrigádok járják a tereket, hogy befogják, majd elpusztítsák az állatokat a világ legnagyobb sporteseménye előtt. A helyiek azt mondják, mindezt azért, hogy Oroszország jobb színben, barátságosabban tűnjön fel a nemzetközi médiában.

A brit lap beszámolója után viszont ennek a tervnek lőttek, és fel is szólították a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) és az állatvédőket, hogy segítsenek a helyzet rendezésében.

Rávilágítanak, hogy az oroszországi kóbor ebek okosabbak a szokásosnál: többen is vonatra szállnak, és pontosan tudják, hol kell leszállniuk a finomabb falatokért. Ez arrafelé szokásosnak mondható, és épp ezt használják ki az őket eltűntető emberek. Általában mérgezett étellel végeznek velük, de vannak, akik lesből mérgezett nyíllal, vagy fúvócsővel támadnak .

A cél egyértelműen az, hogy a média mellett a turisták is egy rendezett ország képébe csöppenjenek. A Guardian szerint jelenleg több mint kétmillió kóbor kutya él abban a 11 városban, amely legalább egy meccset rendez a június 14-én kezdődő tornán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik