Hírek

Használt labdával játsszák a vb-nyitómeccset

A labdarúgó világesemények labdaszállítója az adidas minden mérkőzésre új, szűz labdákat biztosít. Ehhez képest az oroszországi vb június 14-i nyitányán olyan laszti kerül a kezdőkörbe, amellyel már fociztak, mégpedig a világűrben.

Június 14-én kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének labdája a Nemzetközi Űrállomásról(ISS) érkezik. Egy orosz és két amerikai űrhajós márciusban vitte magával a labdát, amellyel pár napja játszottak is egy kicsit a súlytalanság állapotában. Vicces.

A labda vasárnap tér vissza a Földre, akkor landol ugyanis a kazah sztyeppe közepén Szojuz-kapszulában egy háromfős legénység. Onnan viszik majd a mintegy 2500 kilométerre fekvő Moszkvába, a vb első találkozójának helyszínére.

A házigazda oroszok azt remélik, hogy a kozmoszból érkező labda szerencsét hoz majd nekik a Szaúd-Arábia elleni nyitómérkőzésén.

Amióta lehetséges, Oroszország többször is vitt már sporthoz kapcsolódó ereklyét az űrbe: a 2014-es szocsi olimpia fáklyája, illetve az orosz bázisú profi jégkorongliga (KHL) döntőjének korongja is járt már az ISS-en.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik