Hírek

Az milyen, amikor a csapattársad rúg szét a vébé előtt két héttel?

Kevés rosszabb érzés lehet annál, mint amikor az ember készül élete egyik legfontosabb eseményére, jelesül a labdarúgó-világbajnokságra, aztán egy sérülés miatt mégsem tud ott lenni. A svédek táborában most az okozott riadalmat, hogy John Guidetti megsérült az edzésen, miután csapattársa, Andreas Granqvist meglehetősen rossz ütemben csúszott be neki.

“Mi a francért kellett becsúsznod?” – kérdezte Guidetti valószínűleg ennél kevésbé irodalmi stílusban, de érthető a felindultsága, miután nagyot kapott a bal bokájára.

Anders Valentin, a svédek orvosa első diagnózisként annyit állapított meg, hogy Guidetti bokaficamot szenvedett, és legalább egy hétbe telik majd a felépülése, így a Dánia és Peru elleni felkészülési meccseket várhatóan kihagyja.

A 26 éves Guidetti az előző idényt a spanyol élvonalban szereplő Alavésnél töltötte, de nem volt túl jó formában, 17 meccsen mindössze 3 gólig jutott, aki egy támadótól meglehetősen vérszegény produkció.

A pótselejtezőn az olaszokat elintéző északiak Dél-Koreával, Mexikóval, valamint a címvédő Németországgal kerültek egy csoportba, az oroszországi szereplésüket az ázsiaiak ellen kezdik meg június 18-án. Pár napon belül kiderül, hogy Guidettivel vagy nélküle.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik