Hírek

Brazil-német vb-döntőre van a legnagyobb esély?

Lehet-e megnevezni esélyest egy világbajnokság előtt? Ha megkérdeznénk az utca emberét, kit vár a döntőbe az oroszországi világbajnokságon, a többség valószínűleg a megszokott neveket mondaná:

Brazília, Spanyolország, Németország, Argentína, esetleg Franciaország, Portugália vagy a minden nagy torna előtt fogadkozó, aztán általában pofára eső Anglia.

Akárki lesz a befutó ebből a hetesből, nem fogunk meglepődni, de ez a világbajnokságok sajátja, itt nem várható olyan váratlan menetelés, mint amit a dánok mutattak be a strandról beugróként az 1992-es, vagy a magas szintű védekezés mellé egy-egy gólt mindig találó görögök a 2004-es Európa-bajnokságon.

Igazán nagy meglepetés utoljára 1954-ben és 1950-ben született,

amikor minden emberi számítás szerint a magyar Aranycsapatnak, illetve négy évvel korábban a házigazda Brazíliának kellett volna nyernie,

de a sport már csak ilyen, ha mindig a favorit nyerne, nagyon hamar unalomba fulladna az egész.

Ezt kínálja a hazai fogadóiroda

No de akkor ki is a favorit az idei vébén? Mankóként szolgálhatnak a fogadóirodák számai, a magyar állami bukmékernél például Brazília a legesélyesebb az oddsok alapján, aki a hatodik vb-aranyukra törő cselkirályokra teszi a pénzét, az a feltett összeg ötszörösét nyerheti.

Most még, tesszük hozzá, mert aztán ahogy elindul a torna, és kezdenek kialakulni az erőviszonyok, úgy mozoghatnak majd a szorzók is.

Az oddsok alapján a németek (5.50), valamint a spanyolok (7.00) tartoznak még az első háromba,

de a hazai fogadóiroda több esélyt lát az egyébként valóban brutálisan erős belgák történelmi sikerére (12.00), mint az angolok 1966 óta várt második vb-győzelmére (20.00).

A két legesélytelenebb csapat Szaúd-Arábia, amely eddig csak egyszer élte túl a csoportkört, még 1994-ben, valamint az újonc Panama, mindkét csapat a feltett pénz ezerszeresével ajándékozná meg a bátor fogadót. A teljes lista itt található.

Arra is lehet fogadni, hogy az egyes csapatok hogy szerepelnek majd, valamint hogy bekerül-e az adott válogatott a dobogósok közé, érdekes, hogy a franciák itt megelőzték a spanyolokat, a két évvel ezelőtti Eb-ezüstérmesre 2.35 a szorzó, míg Sergio Ramosékra 2.65.

Az egyik legnagyobb külföldi fogadóirodánál a végső győztesre vonatkozó fogadásnál pontosan ugyanaz a sorrend, mint a magyar bukmékernél, vagyis brazil, német, spanyol, és még az oddsok is egyformák, 5.00, 5.50, valamint 7.00.

Az itteni tippmesterek a horvátokat kissé előrébb helyezték az erősorrendben, Uruguayjal holtversenyben a kilencedikek (34.00), míg a magyar fogadóirodánál a tizedikek, bát az oddsuk majdnem ugyanakkora (35.00).

Ezen az oldalon minden csoportmeccsre lehet már most is fogadni, és a legnagyobb oddsot az ausztrál, valamint iráni győzelemre adják a franciák, illetve a spanyolok ellen, mindkettő 19-szeres pénzt fizet.

De hasonlóan valószínűtlenek tűnik Panama Anglia elleni bravúrja (15.00), vagy a Real Madriddal zsinórban három BL-t nyerő Keylor Navas és Costa Rica-i barátainak Brazília elleni hősködése (13.00).

A gólkirályoknál mindig számolni kell a meglepetésemberekkel

Egy vb-gólkirályi cím mindig hatalmas presztízzsel jár, ami a jelenkor két legnagyobb sztárja, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo közül egyiknek sem jött még össze. Az idén a spanyol bajnokságban 34 góllal az élen záró Messi vb-gólkirálysága most 10-szeres oddson fogadható, Ronaldóé 15-szörös pénzzel kecsegtet.

Kettőjük közé befurakodott a februárban műtéten áteső, és a vébének hosszú kihagyás után nekivágó Neymar (11.00), valamint a két évvel ezelőtti Eb gólkirálya, a francia Antoine Griezmann (13.00).

De egy vébén mindig lehetnek váratlanul felbukkanó gólgyárosok, gondoljunk csak az 1990-es gólkirályra, Toto Schillacira, vagy a négy évvel későbbi aranycipősre, Oleg Szalenkóra, úgyhogy lehet, ezzel a fogadással érdemes megvárni az első két kört, vagy a csoportmeccsek végét.

Az egyik legnevesebb brit fogadóirodánál sincs nagy szenzáció, ha ránézünk a csapatokat rangsoroló fogadásra, Brazília és Németország holtversenyben áll az első helyen (5.50), őket a franciák követik (6.50), majd a spanyolok (7.00), az argentinok (10.00), a belgák (12.00), az angolok (17.00), a portugálok és uruguayiak (26.00), valamint a horvátok (29.00) férnek be az első tízbe.

Messi most elcserélné az MVP-címet egy aranyéremre

Ennél a bukmékernél nagyon gazdag a kínálat, fogadhatunk külön az egyes csapatok teljesítményére, a csoportgyőztesekre, a döntősökre, elődöntősökre, negyeddöntősökre, a gólok számára, de akár arra is, hogy kik lesznek a kontinensek legjobbjai.

Lehet tippelni arra, hogy mely csapatok játsszák a döntőt, ebben a kategóriában a brazil-német finálé rendelkezik a legkisebb szorzóval (11.00), és ennél a bukmékernél a francia-német (15.00) és a spanyol-francia (15.00) döntőre is nagy esélyt éreznek.

A torna legjobb játékosa díjat négy éve Lionel Messi vihette haza, akit ez egyáltalán nem boldogított, hiszen a döntőt elvesztette Argentínával a németek ellen.

Arra, hogy ezúttal is a Barca sztárja lesz az MVP, nyolcszoros oddsszal lehet fogadni, őt Neymar (9.00), CR (13.00) és Griezmann követi (17.00).

A futballromantikára hajlamosok fogadóknak Andrés Iniestát ajánlanánk, aki könnyen lehet, hogy a vébé után elbúcsúzik a válogatottságtól is, de előtte még előhúz valami emlékezeteset a varázscilinderből.

A brit tippmesterek pedig várhatóan hamarosan frissíteni fogják a listát, amin még szerepel a spanyol vb-keretből kimaradó Álvaro Morata, valamint 51-szeres pénzt fizet Mohamed Szalah elsősége, pedig Egyiptom nemzeti hősét alaposan elintézte Sergio Ramos a BL-döntőben.

Sergio Ramos előbb kiiktatta Szalah-t a meccsből, majd üzent neki
A Real Madrid csapatkapitánya még csak sárgát sem kapott. Szerinte ilyen a foci.

A baráti társaságokban és a munkahelyeken biztosan késhegyre menő tippversenyek indulnak majd június 14-én, de arra azért érdemes vigyázni, hogy a nyaralásra félretett pénzt ne egy-egy vb-meccsre toljuk fel, mert az válóok lehet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik