Élő Közvetítés

Argentína megmenekült

A világbajnokság 3. csoportkörének talán leginkább várt mérkőzésén Messiék fellélegeztek. Lesz még meccsük Oroszországban.

Kedd este eljött az igazság pillanata, az ítélet napja: Argentína egy döntetlen és egy vereség után Nigéria ellen lépett pályára az oroszországi világbajnokságon. Messiék csak győzelemmel juthattak be a nyolcaddöntőbe, de döntetlennel már csomagolhattak. Volna.

Ki más, Messi szerezte meg egy pazar Banega passzból a vezetést Argentínának, de a szentpétervári Zenit Aréna közönsége azt látta, hogy a második félidő elején Moses büntetőből kiegyenlít. Argentína visszazökkent egy időre a letargiába, egészen a 86. percig, amikor Rojó, a középhátvád, egészen pazar kapásgólt lőtt.

Argentína mellet az első helyen Horvátország jutott tovább a D-csoportból, miután 2-1-re legyőzte Izlandot.

Foci-vb, D-csoport, 3. csoportkör:

Nigéria-Argentína 1-2
Helyszín:
Szentpétervár
Játékvezető: 
Cuneyt Cakir (török)

Nigéria: 23 Uzoho – 6 Balugun, 5 Ekong, 22 Omeruo – 11 Moses, 8 Etebo, 10 Mikel, 4 Ndidi, 2 Idowu – 7 Musa, 14 Iheanacho (Ighalo  46.)
Szövetségi kapitány: Gernot Rohr

Argentína: 12 Armani – 2 Mercado , 17 Otamendi, 16 Rojo, 3Tagliafico (Agüero 79.) – 15 Pérez, 14 Mascherano, 7 Banega, 11 Di María (Meza 73.) – 9 Higuaín, 10 Messi
Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli

Gól:  Moses (50.), illetve Messi (15.), Rojo (86.)
Sárga lap: Balugun (32. perc), Mikle (91), illetve Mascherano (50.), Banega (64.), Messi 94.
Piros lap: –

Újabb Messi statisztika

Lionel Messi az első labdarúgó, aki a tízes, húszas és harmincas éveiben is rúgott gólt világbajnokságon.

Szünet

Argentínának mintha jobban feküdne ez a 4-4-2-es felállás, a középpályájuk sokkal stabilabb az új emberekkel, amely egyúttal a védekezés stabilitásába is besegít. Banega, aki eddig nem is kezdett egészen magas szinten mozgatja középről a csapatot. Ha Mascherano nem adja el azt a labdát, tán Nigériai helyzetről sem beszélhetnénk 45 perc után.

Szünet

Mivel az Izland-Horvátország mérkőzés 0-0-ra áll és Argentína vezet 1-0-ra, így momentán Horvátország a csoportelső, és Argentína a második.

Armani védéssel zárul a félidő

Nyom Nigéria a végén, már a két perces hosszabbításban. Egy csúsztatott fejes landol Armani kapus kezében. Ezt Cakir jelzésnek veszi és pihenni küldi a csapatokat.

Fejberúgás

Rojo birkózik a 16-oson belül Iheanachóval. Fogja a hátát két kézzel, rátámaszkodik, és nagyjából 1.80 magasan van a lába, amellyel elrúgja a fejelni készülő nigériai támadó elől a labdát. Eközben Iheanacho feje a térdével találkozik. Ápolni kell. Alighanem ez a mezőnyben történik, a zöldek jönnek szabaddal magas láb miatt. Mivel a büntetőterületen belül történt, Cakir sípja néma.

Jó lövés, taccs

Etebo töri el a labdát nagy igyekezetében, bedobás lett belőle, de egyel nőtt Nigéria kísérleteinek a száma.

Nigéria még nem találta el a kaput

39 perc telt el a találkozóból, de Nigéria még csak egy lövéssel próbálkozott, az meg mellé ment. Argentína aktivitását minden mutató bizonyítja, négy lövés, három kaput eltaláló és 68 százalékos labdabirtoklás.

Kapufa

Nem igazán Messi szöge, inkább jobblábasé, de ettől még ő csavarja rá ballal a hosszúra, Uzoho repül, talán újbeggyel beleért, és kapufára tolja a labdát.

Sárga

Di María ugrik ki, Leon Balogun kergeti, de közben a 16-os vonala előtt három méterrel összeakasztja a lábát. Cakir sárgát ad neki. Pazar szögből jön az argentin szabad, a 16-os bal oldaláról a félkörtől három méterre.

Messi ezúttal előkészít

Higuaínt ugratja ki, aki meglép a védőjétől, de az ötös jobb sarkától hiába bök alá, nem tudja átemelni a kapujából kirobbanó Uzohón a labdát.

Maradjunk kicsit Messinél

A Bolhának ez volt a 23. lövése a vb-n, és az első gólja. Nyilván megkönnyebbült, egy kicsit könnyebb lett most a hátizsák.

Góóóól!

Banega ugrasztja ki Messit, aki a tizenhatoson belül combbal valami zseniálisan veszi maga elé a labdát, majd jobbról 10 méterről ellövi a kapus mellett. Gól vezet Argentína!

Egyértelmű a nigériai képlet

Láthatóan Musa gyorsaságában bízik Nigéria. Amint labdát szereznek, már dobják is a bal szélre a labdát. Egy ilyen után Mascherano szereli, majd előzékenyen elpasszolja magát, a labda Iheanachóhoz kerül, de eltotojázza.

Argentína nyomni kezdett

Szép lassan magához ragadja a kezdeményezést az eddig a vb-n csak vergődő csoportfavorit. Letáboroznak a nigériai térfélen, de eddig nem tudnak megoldóképletet gyártani az olykor 5-5-ös védővonallá alakuló afrikaiakkal szemben.

Lövés itt, lövés ott

Kezd felpörögni a meccs. Előbb Tagliafico  lő 13 méterről a jobb kapufa mellé, a túloldalon Musa kicsit fölé bombáz.

Hirtelen változik a kép

Nigériai helyzet után szerez labdát Argentína, Messi vágtat a pálya közepén a labdával, de Mikel megállítja – szabálytalanul. Térden rúgja a nagy a kicsit, fáj neki.

Öreg Argentína

Az argentin kezdő átlagéletkora 30 feletti, ami egyfelől a rutint, másfelől a kisebb állóképességet feltételezi. Mindezt azért van időnk megállapítani, mert mezőnyjáték folyik.

Szabad

Pérezt rúgja föl Idowu. biztos, ami biztos. Cakir közel állt, határozottan fúj a sípjába.

Nigéria kezd

Mikel kezdést választott, ezzel is jelezte, hogy náluk az előny, de rögtön eladják a labdát. Látható 5-3-2-es védővonalat húznak jó 25 méterre a kapujuktól az argentin támadások megfékezésére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik