Élő Közvetítés

Peru negyven év után nyert meccset a világbajnokságon

Ausztráliának mindenképpen győzelemre lett volna szüksége Peru ellen, hogy a továbbjutás reménye megmaradjon. Ehhez képest a dél-amerikaiak első valamire való támadásukból bombagólt lőttek. Paolo Geurrero átívelését gyönyörű mozdulattal lőtte a jobb alsó sarokba André Carillo.

A sárgamezesek meglehetősen erőtlenül próbáltak támadni, míg Peru az ellentámadásokra hagyatkozott.

Carillo gólja egészen pontosan 36 évvel és 4 nappal azután esett, hogy a dél-amerikaiak legutóbb betaláltak a világbajnokságon.

Fordulás után hamar betaláltak a dél-amerikaiak, Christian Cueva szerencsésen megpattanó beadása Guerrero elé került, a csapatkapitány pedig azonnal tüzelt. A labdája Mark Milligan lábán megpattanva került az ausztrál kapuba.

Bejött Tim Cahill, aki 38 évesen az ország legidősebb játékosa, aki vébén szerepelt, de csodát nem tudott tenni, ahogyan a többi csere sem. A meccs csendben csordogált, az eredmény viszont nem változott. Peru 1978 után újra mérkőzést nyert a világbajnokságon, legutóbb Iránt győzték le 1-0-ra.

Eredmény – 3. forduló, C csoport

Ausztrália – Peru 0-2 (0-1)
Szocsi, Olimpiai Stadion , játékvezető: Szergej Karasev (orosz)
Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine 71.), Kruse (Arzani 58.) – Juric (Cahill 53.)
Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
Peru: Gallese – Advíncula, Ramos, Santamaría, Trauco – Tapia (Hurtado 63.), Yotun (Aquino 46.) – Carillo (Cartagena 79.), Cueva, Flores – Guerrero
Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca
gól: Carillo 18., Guerrero 49.
sárga lap: Jedinak 10., Arzani 60., Rogic 66., Milligan 88. ill. Yotun 45., Hurtado 79.
piros lap:

Kiemelt fotó: Maddie Meyer/Getty Images

Peru negyven év után nyert meccset a világbajnokságon

Ausztráliának mindenképpen győzelemre lett volna szüksége Peru ellen, hogy a továbbjutás reménye megmaradjon. Ehhez képest a dél-amerikaiak első valamire való támadásukból bombagólt lőttek. Paolo Geurrero átívelését gyönyörű mozdulattal lőtte a jobb alsó sarokba André Carillo. A sárgamezesek meglehetősen erőtlenül próbáltak támadni, míg Peru az ellentámadásokra hagyatkozott.

Fordulás után hamar betaláltak a dél-amerikaiak, Cueva szerencsésen megpattanó beadása Guerrero elé került, a csapatkapitány pedig azonnal tüzelt. A labdája Milligan lábán megpattanva került az ausztrál kapuba. Bejött Tim Cahill, aki 38 évesen az ország legidősebb játékosává vált, aki vébén szerepelt, de csodát nem tudott tenni, ahogyan a többi csere sem.

A meccs csendben csordogált, az eredmény viszont nem változott. Peru 1978 után újra mérkőzést nyert a világbajnokságon, legutóbb Iránt győzték le 1-0-ra.

Mindkét oldalon nagy helyzet maradt ki

Matthew Leckie tört be a perui tizenhatosra, de Advíncula óriási szerelést mutatott be. Túloldalon Guerrero nyargalt a bal szélen, de pocsékul tette középre a labdát, pedig ketten is érkeztek. Maradt a 0-2.

Flores óriási kapufát lőtt

Egy villámgyors ellentámadás végén a bal oldalról kapott labdába teljes erővel belerúgott Flores, ám a lövése a bal kapufáról kifelé pattant. Simán lehetett volna 3-0!

Megünneplik a történelmi gólszerzőt

André Carillo góljával 36 év és négy nap után szerzett gólt Peru a vébén. Lesétálásakor egy emberként ünnepelték a perui szurkolók. Cartagena állt be helyette.

Cahill majdnem megcsinálta!

Kapott a védők mögé egy indítást, amit a levegőben, egyből középre passzolt, de a társának túl hosszú volt, nem lehetett elérni. Ha összejön, gyönyörű gólpassz lett volna.

Éledezik Ausztrália

Két veszélyes szögletet is elvégeztek az aussie-k, az elsőt követően Behich lőtt kicsivel kapu mellé, a következőnél pedig nem tudták kapura bólintani az ausztrál támadók.

Kruse is lekocogott

Daniel Arzani szállt be, hogy új lendületet, illetve egyáltalán lendületet adjon csapata a támadójátékának.

Nincs már mire várni, jön a nemzeti hős

Tim Cahill váltja a semmit sem mutató Tomi Juricot. 38 évesen a valaha volt legidősebb ausztrál játékos, aki vébén játszik. De vajon megmenti csapata vb-álmait?

Paolo Guerrero is betalált

Cueva szerette volna beadni a labdát tizenöt méterről, de a labdába beletette a lábát egy ausztrál. Így lett azonban jó Paolo Guerrerónak, a csapatkapitány pedig fordulásból kapura lőtt. A labda ismételten megpattant, ezúttal Milligan lábán változtatott irányt és végül az ausztrál kapu bal alsó sarkában landolt.

Cserélt Peru a szünetben

Hiába a dél-amerikai csapat vezet, mégis a pirosmezesek változtatnak először: Yotun le, Aquino be.

Egy kis zrika a szurkolók között

Még a meccs előtt mérték össze hangjukat a felek, a stadionban sem maradtak egymás adósai. Azért tömegverekedés aligha lesz ebből, csak egy kis csipkelődés.

Yotun is besárgult

Matthew Leckie tolta meg jól a labdát, Yotun pedig elkésett egy ütemet a becsúszással. Nem volt túl durva, de legalább történt valami. Merthogy ez már valami a félidőben.

Aligha lesz itt fejes gól

Advíncula harcolt Behich-csel a labdáért, míg végül az ausztrál megrúgta a peruit.Hasonló helyről lőtt a szabadrúgást Yotun, mint a túloldalon Mooy, de a végeredmény egy simán kifejelt labda lett.

Ígéretes helyről járt szabadrúgás

Aaron Mooy a tizenhatostól pár lépésre végezhetett el szabadrúgás, erősen lőtt középre, azonban Juric csúsztatása kapu mellé ment.

Végre valamit mutatott Ausztrália

Kruse pazar mélységi passzával Leckie lépett ki, de a középre lőtt labdáját sikerült blokkolnia a Tapianak, pedig ha elér a címzetthez, biztosan egyenlített volna Ausztrália. Így viszont marad az 1-0.

Leült a meccs

Az ausztrálok türelmesen járatják a labdát, de nulla eredménnyel próbálnak támadást vezetni. Peru inkább ívelget, de ezt összeszedi Ryan könnyedén.

Megvan Peru első gólja a vllágbajnokságon

Paolo Guerrero kapott jó indítást a bal szélen lesgyanús helyzetben, úgy tűnt, hogy elpepecseli a helyzetet, ám a túloldalra ívelt labdát André Carillo fantasztikus mozdulattal, kapásból a jobb alsóba zúdította. Óriási gól, erre megérte 36 évet várni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik