Élő Közvetítés

Vért izzadt Spanyolország Marokkó ellen

A fordulót megelőzően biztossá vált, hogy Spanyolország továbbjut, Marokkó pedig kiesik a B csoportból. Ennek ellenére az afrikai csapat úgy esett neki jóval esélyesebb ellenfelének, mintha az életéért küzdene. A találkozó nagy része inkább hasonlított pankrációra, mint futballmeccsre: estek-keltek a játékosok, brutális talpalások és becsúszások tarkították a meccset. Közben azért időnként fociztak is a felek, először Sergio Ramos és Andrés Iniesta zavarát használta ki Kalid Butaib és a kapuig gyalogolva vezetést szerzett.

Erre hamar felelni tudott a spanyol csapat, Iniesta egyéni villanása után helyzetbe hozta Iscót, aki öt méterre a kapuval szemben kivárt egy ütemet, majd az elfekvő kapus fölött belőtte az egyenlítő találatot.

Fordulás után folytatódott a marokkói aprítás és a spanyol passzjáték, ám az afrikaiak nagyot küzdöttek és egy kapufa után a csereként beálló Juszef En Nesziri fejelhetett bántóan tisztán Ramos mellett és a bal felső sarokba bólintott védhetetlenül. Spanyolország azonban nem hagyta annyiban a dolgot és Dani Carvajal középre lőtt labdáját parádésan sarkazta az ellenfél kapujába Iago Aspas – amit némi videózás után megadtak.

Ezután nagy dulakodás kezdődött, de kisvártatva véget vetett a mérkőzésnek a játékvezetésre teljesen alkalmatlannak tűnő Ravsan Irmatov.

A csoportot ezzel Spanyolország nyerte, mellettük pedig Portugália jutott tovább.

Eredmény – 3. forduló, B csoport

Spanyolország – Marokkó 2-2 (1-1)
Kalinyingrád Stadion , játékvezető: Ravsan Irmatov (üzbég)
Spanyolország: De Gea – Carvajal, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Busquets, Thiago Alcántara (Asensio 74.) – D. Silva (Rodrigo 84), Iniesta, Isco – Diego Costa (Aspas 74.)
Szövetségi kapitány: Fernando Hierro 
Marokkó: Munir – Dirar, Szaissz, Da Costa, Hakimi – el-Ahmadi, Busszufa – N. Amrabat, Belhanda (Fajr 62.), Zijecs (Buhadduz 85.)– Butaib (En Nesziri 74.)
Szövetségi kapitány: Hervé Renard
gól: Iniesta 20., Aspas 92. ill. Butaib 14., En Nesziri 81.
sárga lap: el-Ahmadi 22., Amrabat 29., Da Costa 31., Busszufa 32., Munir 89., Hakimi 94.
piros lap:

Kiemelt fotó: fotó: Vitaly NevarTASS via Getty Images

Vért izzadt Spanyolország Marokkó ellen

A fordulót megelőzően biztossá vált, hogy Spanyolország továbbjut, Marokkó pedig kiesik a B csoportból. Ennek ellenére az afrikai csapat úgy esett neki jóval esélyesebb ellenfelének, mintha az életéért küzdene.

A találkozó komolyabb része inkább hasonlított pankrációra, mint futballmeccsre: estek-keltek a játékosok, brutális talpalások és becsúszások tarkították a meccset. Közben azért időnként fociztak is a felek, először Sergio Ramos és Andrés Iniesta zavarát használta ki Kalid Butaib és a kapuig gyalogolva vezetést szerzett.

Erre hamar felelni tudott a spanyol csapat, Iniesta egyéni villanása után hozta helyzetbe Iscót, aki öt méterre a kapuval szemben kivárt egy ütemet, majd az elfekvő kapus fölött belőtte az egyenlítő találatot.

Fordulás után folytatódott a marokkói aprítás és a spanyol passzjáték, ám az afrikaiak nagyot küzdöttek és a csereként beálló Juszef En Nesziri fejelhetett bántóan tisztán Ramos mellett és a bal felső sarokba bólintott védhetetlenül. Nem hagyta magát Spanyolország, Dani Carvajal középre lőtt labdáját parádésan sarkazta az ellenfél kapujába Iago Aspas – amit némi videózás után megadtak.

Ezután nagy dulakodás kezdődött, de kisvártatva véget vetett a mérkőzésnek a játékvezetésre teljesen alkalmatlannak tűnő Ravsan Irmatov.

Óriási balhé tört ki!

A marokkói játékosok nem tudták elviselni az ítéletet, előbb a játékvezetőt támadták le, majd a spanyol kispaddal is hatalmas csörte alakult ki. Nagy nehezen állt csak helyre a rend.

Ott az egyenlítés, vagy mégsem?

Egy kis szöglet után a csereként beálló Iago Aspas kapott remek labdát Dani Carvajaltól, amit gyönyörű mozdulattal, sarokkal húzott az ellenfél kapujába. A játékvezető elsőre lest ítélt, de kikérte a videobíró segítségét is, amely azonban érvényesítette a találatot. 2-2!

En Nesziri a nyerőember!

Egy jobb oldalról érkező szöglet után Sergio Ramos jóval lemaradt En nesziriől, aki tisztán fejelve a kapu bal felső sarkába bólintott!

Még mindig rezeg a léc!

Amrabat a tizenhatos jobb sarkától mintegy öt méterre próbált szerencsét, a bombaerős lövést csak De Gea is nézte, ahogy a felső lécen csattan!

Újabb bírói hiba

Gerard Piqué éppen az üzbég játékvezető orra előtt ért kézzel a labdába, ám a tizenegyes elmaradt.

Nem ártana, ha összeszedné magát a spori

Az üzbég Ravsan Irmatov kicsit sincs a helyzet magaslatán. Az Iniestát letaposó Belhanda még lapot sem kapott, pedig simán ki kellett volna állítani, míg Amrabat egy vétlen szabálytalanságért, amely természetesen szabálytalanság volt, simán felmutatta a sárga kártyát.

Gerard Piqué is megúszott egy hajmeresztő belépőt lap nélkül.

Nem tudta elejét venni a marokkói belépőknek, kicsit sincs kezében a meccs. Ebből még komoly sérülés lehet a második félidőben…

Hűűű ez közel volt!

Diego Costa kapott egy jól középre pörgő labdát, de bevetődve sem érte el, csak a cipője orra hegyével. Ezzel vége is a félidőnek, érik a meglepetés, 1-1.

Zijecs nem szívbajos

Egészen távolról is kapura lőtt, nem is tévedett sokat. Legalább megint mutat valamit Marokkó, az elmúlt 20 percben jobbára a játékot és a spanyol lábakat tördelték.

Ez nem lap???

Hogy is van ez? és miért nem szól a videobíró?

Aprítanak a marokkóiak rendesen

Előbb Belhanda ugrott rá Iniesta sípcsontjára, miután a labdát elpiszkálta a spanyol, majd Ramos sarkát taposta le Amrabat – valamiért csak utóbbi kapott sárga lapot. Ezután Da Costa is odalépett Iscónak, amiért járt a lap, Busszufa meg reklamálásért gyűjtött be egy figyelmeztetést

Butaib duplázhatott volna

Ezúttal társai szöktették, de a marokkói csatár egy kicsit sokáig cipelte a labdát, így nem sikerült jó lövő helyzetbe kerülnie. Ennek ellenére közelről adhatott le lövést, De Gea viszont zárta a szöget. Marad az 1-1.

Nem sokáig örülhettek a marokkóiak

A spanyolok csípkedték magukat a bekapott gól után, különösen Iniesta szerette volna kijavítani korábbi hibáját. Erre végül a 20. percben sor került, megverte egy az egyben az emberét, az alapvonalig cselezte magát, majd a kaputól öt méterre ácsorgó Iscóhoz passzolt, aki kivárt egy ütemet, a kapus elvetődött, így az üres kapuba kellett már csak lőnie a Real Madrid játékosa.

Centiken múlt az első spanyol helyzet

David Silva kapott remek labdát az alapvonal előtt pár lépésre, átívelte a védők feje fölött, de Andrés Iniestának túl magas volt néhány centivel. Nagy gól lett volna, ha jó labdát kap a középpályás.

Piqué brutálisan szerelt

Gerard Piqué messziről repülve páros lábbal szerelte Butaibot, de a labda után csúnyán eltalálta a marokkói bokáját is. Újabb reklamálások áradata következett.

Marokkó nem cicózik

A fehérmezesek nagyon agresszíven letámadták a spanyolokat, ezzel is jelezve, hogy nem sörmeccsre jöttek. Persze a spanyol válogatottat ennyivel nem lehet zavarba hozni.

Egy nagy hiányzó

Akik szemfülesek, észrevehették már a nap meglepetését: nincs ott Marokkó kezdőjében a legnagyobb név, Medhi Benatia

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik