Élő Közvetítés

Dánia a nyolcaddöntő, Ausztrália a kiesés felé tett egy lépést

1-1-es döntetlennel végződött a C csoport csütörtöki mérkőzése, a Dánia-Ausztrália találkozó. Szamarában Christian Eriksen góljával Dánia szerezte meg a vezetést, de még az első félidőben Jedinak  egalizált büntetőből. A második félidőben annyira nem támadtak ész nélkül a csapatok a győzelemért, hogy a biztonságos védekezést közben feladják, így igazán nagy gólszerzési lehetőség nem alakult ki.

Ausztrália kicsit ugyan többet tett a győzelemért, két kilométerrel többet futottak csapat szinten, többet passzoltak (442/403), többet birtokolták a labdát (52/48). A 68. percben pályára lépő 19 éves Arzanitól lehetett a váratlan megoldást várni, és látni, de Schmeichel azoknál az akcióknál, amelyek lövéssel zárultak, és eltalálták a kaput, a helyén volt.

A két ország futballtörténelmének első döntetlenjének így az észak-európaiak örülhetnek jobban.

Eredmény – 2. forduló, C csoport

Szamara, Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

Dánia – Ausztrália 1-1

Dánia: Schmeichel – Kjaer, Christensen, Dalsgaard, Stryger – Delaney, Eriksen, Schöne, Jörgensen (Cornelius 68.) – Yurary Poulsen, Sisto

Ausztrália: Ryan – Milligan, Behich, Risdon, Sainsbury – Mooy, Jedinak, Rogic, Leckie – Kruse (Arzani 68.), Nabbout (Juric 74.)

Gólszerző: Eriksen (7.), ill. Jedinak (38. – büntetőből)

Sárga lap: Sisto (84. perc)

Piros lap:

Fotó:  Emmanuel Dunnand  / AFP

Dán lövés

Eriksen végez el a jobb oldalról egy szögletet, a labda Braithwait találja meg, kapura lő, de nincs benn nagy erő, nem okoz gondot Ryannek.

Dán helyzet

Sisto iszonyatosan jól cselez, ezúttal két védőt ver át, ezúttal a passza is jó Delaneyhez, hárman és kérik dán oldalról, de a beadás senkit nem talál meg.

Ausztrália meg mindent kihagy

A 19 éves Arzani, aki nekünk ugye gólt rúgott és gólpasszt adott a tizenhatoson belül, az alapvonalon babrál ki védőjével, élesen bead, de a kapu előtt elsuhanó passzra ezúttal sincs érkező.

Dánia meddő

Ha Eriksen nem ad kulcspasszt, akkor senki dán részről. Sisto aktív még támadásban, de ő inkább jó cselekkel és az azokat követő rossz passzokkal jeleskedik. Ezért meddő Dánia.

Sérülés, kényszercsere

Az ausztrál támadó, Nabbout billen meg, kitámaszt a jobb kezével, de a válla annyira nem szereti ezt a mozdulatot, meg is áll, leül. Leviszik a pályáról, miközben az arcán látszik, erős fájdalmai vannak. Juric jön be helyette

Óriási lövés, kettő is

Mooy gondol egyet és balról, úgy húsz méterrel elég masszív löketet küld Smeichel kapuja irányába. A dán kapus rajta volt, de a laszti mellé szállt. Egy támadással később Rogic lő kapura, de ezt vetődve hárít a kapus.

Dán csere

Poulsent viszi le a dán kapitány, aki a csoport harmadik meccsén nem játszhat, mert két sárgás, Braitwaite jön be helyette.

Dán szöglet

Eriksen áll oda, jobbal csavarja be a hosszúra, ahonnan jön vissza Schöne fejéről középre, de a zöld védők résen vannak, kifejelik.

Helyzet a túloldalon

Egy bal oldali beadás csavarodik közvetlenül a kapu elé veszélyesen , de a dán védő Larsen kifejeli a kapu torkából az érkező ausztrál csatár elől a labdát taccsra.

Mit hagyott ki Dánia!

Poulsen óriási passzt kap, beesik a 16-oson belülre, a labda továbbgurul azonban Sisto elé, de kimarad a helyzet. Poulsen büntetőt követel, de a játékvezető a fejét ingatja.

Félidő

Andreas Christensen 1996. április 10-én született, és 16 éves kora óta a Chelsea játékosa, de momentán a Bundesligában kölcsönben a Mönchengladbachban kergeti a labdát. A dánok 22 éves belső védője 41 passzt osztott ki az első félidőben, amelyekből 41 lett jó. 100 százalék.

Félidő

Az első játékrészben Ausztrália birtokolta többet a labdát (54 százalék vs 46), és különösen üdvözlendő, hogy a két csapat játékosai a labdával foglalkoznak, nem egymás lábával – 45 perc alatt 4-4 szabálytalanságot követtek el.

Félidő

Két gól, más semmi. Nagy tempóban kezdődött a meccs, ám a félidő közepén leálltak a csapatok. Dániától is sokkal több kell a második játékrészben, mert az ausztrálok az életükért játszanak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik