Hírek

Betegen játszott a francia középpályás a vb-döntőben

N’Golo Kanté a francia válogatott középpályása egészen megdicsőült hazájában. Mint kiderült, a labdarúgó úgy vállalta a játékot Horvátország ellen a világbajnokság döntőjében, hogy úgynevezett gyomor-bélhurutban szenvedett. A kór tünetei között hasmenés, hányinger és gyomorgörcsök, lényegében a gyomor-bél rendszer gyulladásáról van szó.

Franciaország a világbajnok
Története második világbajnoki címét szerezte a francia labdarúgó-válogatott.

Ezzel kellett megbirkóznia Kanténak a döntőben, míg végül az 55. percben lecserélte őt Didier Deschamps, a francia csapat pedig Steven N’Zonzival sem lett éppen gyengébb. A Le Parisien beszámolójában megemlítik, hogy a kemény párharcokat bevállaló horvátok valószínűleg megdolgozták a beteg játékost, ezért cserélhették le hamar.

Kanté már azzal hőssé vált, hogy így is vállalta a játékot, de végképp belopta magát az emberek szívébe, amikor kiderült, nem merte megfogni a vb-serleget, nehogy megfertőzzön másokat. A Chelsea játékosa állítólag úgy kérdezgette a többieket, részükről rendben van-e, ha megfogja a trófeát, természetesen senkinek sem volt kifogása ellene.

Kiemelt fotó: Etsuo Hara/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik