Hírek

Nem mindenki rajong az angolok vb-mémjéért

Angliában mindenki egy emberként, cinkos összekacsintásokkal tarkítva mondta, írta, hallotta, ordította, hogy “Football’s coming home”. A frázis egy régi számból ered, ami lényegében pont arról szól, hogy a nemzeti csapat egy rakás lúzer, aki mindig kikap. Ezen a világbajnokságon, ki tudja honnan és miért, az angolok előhúzták ezt a számot és egyre inkább valóságnak tűnt, hogy csakugyan hazatérhet a foci.

Azóta tudjuk, nem hogy arany-, még bronzérmet sem tudott szerezni a fiatal és kétségtelenül roppant tehetséges angol csapat és a mémmé vált mondat miatt azóta is sokan emlegetik. Nincs viszont érte oda mindenki, Graeme Souness, korábbi labdarúgó és fociedző pedig egyenesen betiltaná, hogy lejátsszák ezt a számot bármilyen világeseményen.

Ha én lennék Gareth Southgate és éppen az oroszországi beszámolómat írnám, a jegyzetfüzetem tetején sorrendben a következő szerepelne: soha többé ne engedjék, hogy a Football’s Coming Home című szám elhangozzon egy nagy torna során. Hazatér a futball? Szóval az angolok birtokolják a sportágat? Én nem hinném. Már akkor sem uralták a sportágat, amikor a csapatuk és az FA is erősnek számított nemzetközi szinten az előző században és most sem

– írta a skót szakember a The Timesban megjelent jegyzetében.

Elgondolkodtató, bár nem biztos, hogy egy skót szakember véleménye elfogultságtól mentes.

Kiemelt fotó: Phil Cole/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik