Hírek

A belgák és az angolok is büszkék

Roberto Martínez, a belga válogatott spanyol szövetségi kapitánya szerint játékosai megérdemelten nyertek bronzérmet Anglia 2-0-s legyőzésével az oroszországi világbajnokságon. A Vörös Ördögök történetük legjobb szereplését produkálták

Azt láthattuk ezen a világbajnokságon, hogy a futballistáink az egyéniségük, a tehetségük helyett a csapatmunkára támaszkodtak, és olyan játékosok csoportjává váltak, akik mindent megtesznek a jó eredmények elérése érdekében

– nyilatkozta az angolok 2-0-s legyőzése után szombat este az edző. Hozzátette, az is motiválta őket, hogy szurkolóik büszkék lehessenek rájuk, és ezt sikerült is elérniük.

Ez a meccs is megmutatta, hogy még mindig van mit javítanunk. Nem vagyunk kész csapat, de képesek vagyunk fejlődni

– mondta Harry Kane, az angolok csapatkapitánya, aki hat góljával bizonyára a torna gólkirálya lesz.

Azt is hangsúlyozta, nem akarnak megint húsz évet várni, hogy ismét elődöntőt játszhassanak. A Tottenham Hotspur játékosa arra utalt, hogy nemzeti csapatuk 1990-ben szerepelt legutóbb ilyen jól a világbajnokságon, amikor szintén negyedik lett. A vereség ellenére Gareth Southgate szövetségi kapitány is pozitívan nyilatkozott.

Büszke vagyok arra, amit a játékosok elértek. Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, a világ egyik legjobb csapatával játszottunk, és csak két nap állt rendelkezésünkre a felkészülésre.

A belgák részéről Vincent Kompany büszkeség mellett arról is beszélt, hogy még mindig sajnálja, amiért nem jutottak döntőbe, mivel véleménye szerint azt is megnyerték volna.

Kiemelt fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik