Hírek

Ezért a világ egyik legjobb csapata a belga válogatott

Belgium 2-0-ra, rendkívül látványos ellentámadásokkal verte Angliát az oroszországi világbajnokság bronzmérkőzésén. A statisztikák szerint jóllehet az angoloknál volt többet a labda, sőt helyzete is több volt Gareth Southgate együttesének, mégis a belgák vezettek veszélyesebb támadásokat.

Az egyik ilyen kontrában minden benne volt, ami miatt imádjuk a futballt és ami után kétség sem férhet hozzá, hogy a belga csapat a világ egyik legjobb labdarúgóit vonultatja fel.

A 79. percben egy labdaszerzés után Jan Vertonghen higgadtan a középpálya közepére passzolt, amely tökéletesen érkezett Eden Hazard-hoz. A Chelsea támadója egy érintéssel, sarokkal tette a bal szélen felfutó Dries Mertenshez a labdát, aki egy remek kényszerítőzéssel – amely során Kevin De Bruyne is sarokkal passzolta hozzá a labdát – gyakorlatilag négy érintésből veszélyes támadást hozott össze a sárgamezes csapat.

A támadás végén Thomas Meunier egy átívelt labdát gyönyörűen, kapásból lőtt kapura jobb külsővel, ám Jordan Pickford egy remek vetődéssel hárított.

Az ilyen és ehhez hasonló támadások után kétség sem férhet hozzá, hogy Belgium joggal kap bronzérmet, sőt a döntőben is bőven helye lett volna játéktudás alapján.

Kiemelt fotó: Allsport Co./Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik