Hírek

“Horvátország egy kis ország, nagy álmokkal”

Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya szerint a franciáktól elszenvedett 4-2-es vereség alkalmával nyújtotta legjobb teljesítményét csapata az oroszországi világbajnokságon. Egyetlen apróság hiányzott számukra: némi szerencse.

A szerencse hiányzott ma, az első két kapott gólunk nagyon peches volt, előbb az öngól, aztán a tizenegyes. Az első húsz percben irányítottunk, de jött az öngól. Egy olyan erős ellenféllel szemben, mint a francia, rendkívül nehéz hátrányban játszani. Mégis kézben volt a meccs és egyszer még vissza tudtunk jönni, de aztán következett a büntető. Korábban méltósággal nyertünk és most méltósággal veszítettünk, tiszteletben kell tartanunk, amit ma este az eredményjelző mutat. Gratuláltam a játékosaimnak, mert egytől egyig büszkék lehetünk arra, amit közösen elértünk

– értékelte az 51 éves szakvezető a látottakat.

Dalic a finálét követő sajtótájékoztatón elsőként a franciáknak gratulált, majd amikor a videobíró segítségével megítélt büntetőről faggatták, úgy vélekedett, “ez nem olyan tizenegyes, amelyet meg kellett adni egy döntőben“, ugyanakkor hangsúlyozta, ezzel nem a játékvezetőt kritizálja.

A szakvezető nagyon örült, hogy Luka Modric lett a vb legjobb játékos, szerinte a Real Madrid játékmestere nagyon megérdemelte. A jövőjét firtató kérdésre pedig úgy felelt, kell egy kis szünet, mielőtt határozna a folytatásról.

Horvátország egy kis ország, nagy álmokkal. Ez jó üzenet másoknak, hogy kemény munkával minden elérhető. De először álmodni kell, majd ambíciózusan küzdeni érte a végsőkig, sosem lehet feladni

– mondta Dalic zárásként, majd tapsvihar közepette elhagyta a termet.

Horvátország története legjobb szereplését érte el a világbajnoki második hellyel, az országban egész nap ünneplik a csapatot.

A horvátok bizonyították: lehet méltósággal is veszíteni
Vb döntő előtti és utáni videó Zágrábból.

Kiemelt fotó: Matthias Hangst/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik