Hírek

A franciák a világnak és Titi Henrynak is bizonyítanának az elődöntőben

Bár az oroszországi labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntőjében Belgiummal találkozó franciáké a torna második legfiatalabb kerete, az együttes egyik alapembere, Benjamin Pavard szerint senkitől sem tartanak és a kezdetektől magabiztosak.

A 22 éves futballista Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal kapcsolatban elárulta: hatékonyan képes motiválni a játékosait, akik készen állnak arra, hogy háborúba menjenek vele. Az elődöntőnek külön pikantériát kölcsönöz, hogy a francia legenda, Thierry Henry jelenleg a belga válogatott másodedzője. 

Olivier Giroud emondta, büszke lenne arra, ha meg tudná mutatni Henrynak, hogy a rossz tábort választotta. A balhátvéd Lucas Hernandez annyit jegyzett meg, „ha nyerünk, akkor velünk együtt örülhet, hiszen ő is francia”.

Kylian Mbappé szerint furcsa lesz az ellenfél kispadján egy franciát látniuk, de a helyzetet alighanem Henry is hasonlóképpen éli majd meg.

Nagyon tiszteljük őt, nagyszerű játékos volt, aki inspirált engem

–nyilatkozta Mbappé, akit játéka miatt sokan éppen Henryhoz hasonlítanak.

A mérkőzésen döntő lehet a két kapus teljesítménye, a belga Thibaut Courtois és a francia Hugo Lloris válogatott és klubszinten is egyaránt komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik. Giroud szerint – aki Llorist a válogatottból, Courtois-t pedig klubcsapatából, a Chelsea-ből ismeri – azonban kétség sem férhet ahhoz, hogy melyikük a jobb.

Hugo a legjobb! Elnézést, Thibaut

– mondta a támadó, aki azért tisztában van azzal is, hogy nehéz lesz bevenniük az erős védelem mögött helyezkedő Courtois kapuját. A francia csatár hozzátette: a gólvonalon mindkét kapus nagyon jó, viszont Lloris robbanékonyabb.

A belgákat érzékenyen érintheti egyik alapemberük, Thomas Meunier sárga lapos eltiltása, hiszen a középpályásnak a védekezésben és a támadásépítésben is fontos szerep jutott az eddigi mérkőzéseken.

A Franciaország-Belgium összecsapást Szentpéterváron rendezik július 10-én, 20 órától, a találkozó játékvezetője az uruguayi Andrés Cunha lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik