Hírek

Sampaoli marad az argentin szövetségi kapitány

A világbajnokság előtt többször hangoztatta az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA), hogy bármi is történjen, Jorge Sampaoli marad Argentína kapitánya. Csakhogy a torna nem alakult fényesen, a csapat szenvedett, a szakembernek erősen megkérdőjelezhető döntései születtek, már úgy tűnik, mintha Lionel Messi vezette volna a csapatot valójában, Sampaoli pedig úgy összeveszett a stábtagokkal, hogy mind faképnél hagyták.

Sok volt a konfliktus Sampaolival, távoznak az argentin edzői stáb tagjai
Az argentin szövetség egyelőre még gondolkodik, mi legyen a szövetségi kapitány sorsa.

Ezek tükrében nem meglepő, hogy az AFA elnöke, Claudio Tapia, alelnöke Daniel Angelici és a jelenlegi szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli megbeszélést tartottak zárt ajtók mögött. Nem tudni, mi hangzott el, ám egy dolog biztossá vált a Marca szerint:

Sampaoli marad a válogatott élén, mivel a szövetségnek túl drága lenne elbocsátani a szakembert.

Az AFA szerette volna felbontani a szakember szerződését, ám ez 9,1 millió dollárba került volna, ezért megpróbáltak egyezségre jutni Sampaolival. Mivel ez nem sikerült, a továbbiakban is változatlan marad a kapitány személye. Legkésőbb 2019-ben történhet meg a kapitányváltás, ugyanis a Brazíliában rendezendő Copa America után jár le Sampaoli jelenlegi szerződése.

Vélhetően addig még néhányszor megpróbál az AFA egyezségre jutni nem kívánt kapitányával.

Frissítünk!

A legújabb információk szerint abban maradtak a felek, hogy Sampaoli az U20-as válogatottat irányírja a július 28-tól augusztus 7-ig tartó COTIF L’Alcúdia nevű tornán, Valenciában. Július végén, majd augusztusban pedig újabb tárgyalások kezdődnek.

Kiemelt fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik