Hírek

Nem csillapodik a botrány Mesut Özil körül

A német válogatott csúfos bukása óta már eltelt némi idő, ám Mesut Özilnek nincs szerencséje, az ő ügye még most is napirenden van a német szövetségben, mondta Reinhard Grindel, a szervezet elnöke.

Özil a másik török származású társával, Ilkay Gündogánnal együtt sokkoltak a vébé előtt, amikor lekezeltek a diktatórikus török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal.

Óriási balhé van két német válogatott játékos miatt
Benne vannak a világbajnoki bő keretben, de a szurkolók nem örülnek ennek.

Azóta Özil lett a bűnbak a németek történelmi bukójában is, a fél ország szerint ki kellene rúgni a hozzá hasonló, alibiző, flegmázó focistákat a csapat környékéről.

Gündogan már legalább bocsánatot kért az Erdogan-ügy miatt, de Özil egyelőre nem szólalt meg, Reinhard Grindel szerint viszont a szurkolóknak jár egy magyarázat a futballistától.

Mesut még nem válaszolt a kérdésekre, pedig a szurkolókban mély nyomot hagyott a(z Erdogannal való) találkozás. Nekem egyértelmű, hogy ahogy hazajön a nyaralásából, mondania kell valamit. Mi is várunk, majd adunk neki egy esélyt, szerintem ez a megfelelő hozzáállás

mondta az elnök azután, hogy a válogatott korábbi legendája, a nemzeti csapat jelenlegi menedzsere, Oliver Bierhoff azt nyilatkozta, Özilt még a vébé előtt ki kellett volna rúgni.

Özil édesapja, Mustafa végig sértődött Bierhoff szavain, és azt mondta, szerinte fiának le kellene mondania a válogatottságot.

Ez nettó inzultus. Szerintem csak magukat akarja (Bierhoff) védeni. A fiam nem akarja már magát megvédeni, mindig támadták, belefáradt. Kilenc évet húzott le a német válogatottban, világbajnok lett, sokat tett az országért. Neki kell döntenie, de ha rajtam múlna, én azt mondanám neki, hogy mondja le a válogatottságot. Túl mélyek már a sebek, aztán ki tudja, mi történne a következő meccsen?!

– tette fel a kérdést Mustafa Özil.

Mesut Özil 2009 óta 92-szer szerepelt a nemzeti csapatban és 23 gólt szerzett. 2014-ben a világbajnoki címet nyert csapat tagja volt Brazíliában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik