Hírek

Óriási balhé van két német válogatott játékos miatt

Egy felmérés szerint a németek többsége úgy gondolja, Mesut Özil és Ilkay Gündogan kárt okozott a labdarúgó-válogatottnak azzal, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnökkel fotózkodott.

A megkérdezettek 66,2 százaléka van ezen a véleményen, 16,7 százalék jobbára negatívan ítéli meg tettüket, míg 8,1 százalék nem biztos ebben. Mindössze 4,7 százalék válaszolt egyértelműen úgy, hogy nem jelent problémát a két futballista lépése.

Özil, az Arsenal és Gündogan, a Manchester City játékosa Londonban találkozott Erdogannal, aki háromnapos hivatalos látogatáson vesz részt Nagy-Britanniában. A két török származású labdarúgó egy-egy mezzel ajándékozta meg a politikust. Gündogan a manchesteri trikóra azt írta:

Nagy tisztelettel az elnökömnek.

Mindkét futballista Gelsenkirchenben született. Özil 89-szer szerepelt a német nemzeti csapatban, amellyel a 2014-es brazíliai világbajnokságon aranyérmet nyert. Gündogan 22-szeres német válogatott. Mindketten tagjai a német válogatott bő világbajnoki keretének.

Dráma: otthon hagyja a 2014-es foci-vb hősét Joachim Löw
Neuer ott lehet, de a Borussia Dortmund középpályása nem.

A német szövetség közleményben határolódott el a két futballista cselekedetétől, de csapaton belül szeretnék rendezni a kérdést.

Nyitókép: Elmar Kremser / SVEN SIMON / Sven Simon / DPA 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik