Hírek

Újrajátszatnák az Anglia-Kolumbia nyolcaddöntőt

Nem csillapodnak az indulatok az Anglia-Kolumbia nyolcaddöntőt követően. A két csapat egy rettentően feszült hangulatú mérkőzésen, pocsékul játszva ért el 1-1-s döntetlent. A góltalan hosszabbítást követően a világbajnokságok történetében először az angolok jutottak tovább tizenegyesekkel, de az ellendrukkerek és kolumbiaiak nem tudják lenyelni a keserű pirulát.

Csoda a vébén, Anglia tizenegyesekkel jutott tovább
Kane tizenegyesére Yerry Mina fejjel válaszolt, az idegek harcát végre egyszer az angolok bírták.

A szokásos apró-cseprő vélt és valós sérelmek mellett azt vitatják, hogy jogos volt-e a rendes játékidőben megítélt büntető, melyet Harry Kane értékesített, valamint carlos Bacca érvénytelenített gólja miatt hőbörögnek a drukkerek. Nem csak szócséplésről van ám szó:

több mint 270 ezren írták alá azt a petíciót, amely azt követeli, hogy játsszák újra a mérkőzést.

Ebben arra kérik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA), hogy nézze meg ezt a két eseményt, és a fair play szellemében játsszák újra a meccset.

Mark Geiger játékvezetőre egyébként rögtön a találkozó után panaszkodott a dél-amerikai csapat. Ami bizonyos, hogy egy pillanatig sem tartotta kézben a meccset az amerikai bíró, de a Kane hátára felugró César Sanchez szabálytalansága teljesen vitathatlan, ahogyan Carlos Bacca sípszó utáni lövése sem maradhatott – utóbbinál rég fújt már a bíró, mert két labda volt a pályán.

Az angolok meg közben eltiltanák Kolumbiát a következő vébétől:

Van, aki eltiltaná Kolumbiát a következő vébétől
A korábbi angol válogatott játékos szerint a szégyenteljes magatartásuk miatt komoly büntetést érdemelnének.

Kiemelt fotó: Etsuo Hara/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik