Hírek

Hihetetlen, miért osztogatott többmilliós bírságot a FIFA a vébén

A FourFourTwo tájékoztatása szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) két okból is megbüntette a házigazda oroszok elleni világbajnoki negyeddöntőre készülő Horvátországot:

  • Figyelmeztették a válogatott kapusát, Danijel Subasicot, aki a dánok elleni győztes tizenegyespárbaj után megmutatta meze alatt lévő pólót, ezzel emlékezve 10 évvel ezelőtt elhunyt barátjáról. A FIFA megérti a kapus szándékait, de a szabályzat kimondja, hogy a játékosok semmilyen üzenettel ellátott ruhát nem hordhatnak a felszerelésük alatt.
  • A horvát szövetség viszont már nem úszta meg: 70 ezer svájci frankos, közel 20 millió forintos büntetést szabtak ki rájuk, miután a kispad körül használt flakonokon nem a megengedett—a világbajnokságot támogató— márkájú italokkal frissítették magukat.

Ez már nem az első büntetés volt, amit kaptak a 2018-as torna alatt, korábban az argentinok elleni csoportmérkőzés után a szurkolók viselkedése miatt kellett több mint 13 ezer svájci frankos büntetést fizetniük a FIFA-nak.

A horvátok mellett a svéd szövetséget is büntették: a a szintén a nyolc közé jutott svéd játékosok a svájciak elleni nyolcaddöntőben nem megfelelő ruházatot viseltek, amelynek ráadásul látszódott az emblémája is. Ők is 70 ezret fizetnek.

Nyitókép: Nel/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik