Hírek

Elrabolták és megkínozták Obi Mikel apját Nigéria sorsdöntő meccse előtt

A nigériai válogatott csapatkapitánya, John Obi Mikel úgy játszott a sorsdöntő argentinok elleni csoportmeccsen a világbajnokságon, hogy közben édesapját otthon elrabolták és valószínűleg megkínozták.

Mikel órákkal a találkozó előtt kapott egy telefonhívást az emberrablóktól, amelyben váltságdíjat, 28 ezer dollárt követeltek a nigériai válogatott édesapjáért.

A játékos nem szólhatott senkinek, se csapattársainak, se a nigériai szövetség alkalmazottainak, különben édesapját megölték volna.

A hírek szerint az idősebb Obit június 26-án rabolták el egy temetésről hazafelé. A rendőrök némi tűzharc után július 2-án szabadítottak ki a fogva tartók kezei közül, a pórul járt férfit kórházba szállították, sérülései viszont arról tanúskodnak, hogy megkínozhatták őt.

Obi Mikel utólag elárulta, hogy a mérkőzés előtt és közben milyen gondolatok kavarogtak a fejében.

Teljesen össze voltam zavarodva. Nem tudtam, hogy mit tegyek, az járt a fejemben, hogy nem hagyhatom cserben a 180 millió nigériait. Édesapám fogságban volt, és én nem szólhattam senkinek, mert féltem, hogy lelövik. A csapattársaimat sem akartam megzavarni a meccs előtt. Úgy elmondtam volna az edzőnek, de nem lehetett, féltem

– mondta a Chelsea korábbi futballistája. Végül Obi Mikel hatalmas emberi tartásról és hazafiságról tanúságot téve pályára lépett, csapatával viszont 2-1-es vereséget szenvedett Argentínától, és búcsúztak az oroszországi világbajnokságtól.

A fegyveres összetűzés tényét a nigériai hatóságok is megerősítették. A szervezet szóvivője elmondta, „a mentési akció során a rendőrök és az emberrablók között fegyveres tűzharc alakult ki, aminek következtében a túszokat az erdő szélén hagyva kellett menekülniük az elkövetőknek”.

Nem ez volt az első eset, hogy az idősebb Mikelt elrabolták, még 2011-ben 10 napig tartották fogva az emberrablók.

Beke Zsombor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik