Hírek

Schmeichelnél kevesebb büszke apa létezik jelenleg

Dánia drámai mérkőzésen büntetőkkel bukott el horvátország ellen az oroszországi világbajnokság nyolcaddöntőjében. A skandinávok kapuját Kasper Schmeichel védte, akiért a helyszínen izgult a Manchester Uniteddel legendássá váló nemzeti hős, Peter Schmeichel is. A dánok ikonja végig együtt élt a játékkal, úgy öklözött a levegőbe fia védéseinél, hogy azt egy bokszoló is megirigyelhette volna, folyamatosan fölpattant, visszaült. Persze érthető, ki ne izgulna a fiáért, főleg egy világbajnoki meccsen?

Végül azonban nem örülhetett igazán, hiszen Horvátország nyerte a párbajt. A dán sajtó nem dőlt kardjába, főleg arról cikkeztek hétfőn, hogy külföldön is elismerően írnak a csapatról és főleg Kasper Schmeichelről. Hasonló véleményen van az idősebb Schmeichel, aki Twitter-oldalán reagált a vasárnap esti fejleményekre.

Még mindig nem találom a szavakat. Nem lehetnék ennél büszkétt a hazámra, fiamra, a csapattársaira, az egész stábra, valamint a fantasztikus edzőnkre, Åge Hareidére! Miután a könnyeink felszáradtak, rájövünk majd, mekkora teljesítményt nyújtottunk.

Kiemelt fotó: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik