Hírek

Szenegáli edző: Ez a szabály és mi tiszteletben tartjuk

Szenegál a labdarúgó-világbajnokságok történetének első csapata, amely a Fair Play-szabály miatt marad le az egyenes kieséses szakaszról. Az afrikaiak a H csoport utolsó fordulójában 1-0-ra kikaptak Kolumbiától, közben Japán is hasonló arányban Lengyelországtól. A szenegáli és a japán csapat ugyanannyi ponttal, lőtt és kapott góllal zárt, egymás ellen pedig 2-2-es döntetlent játszottak, így végül az döntött az ázsiai együttes javára, hogy ők kevesebb sárga lapot kaptak a csoportmérkőzések során.

„Büszke vagyok a csapatomra és arra a melóra, amit beletettek ebbe a mérkőzésbe. De Szenegál nem jutott be a tizenhat közé, mert nem érdemeltük meg.

A Fari Play-pontrendszer is egy szabály, amit már jó előre lefektettek, és mi ezt tudtuk előre. Tiszteletben tartjuk a szabályrendszert. Máshogy is kieshettünk volna, velünk ez történt.

Csalódott vagyok, de nem a játékunk miatt, úgy éreztem kontrolláljuk a mérkőzést. A játékosaim miatt vagyok csalódott, mert keményen dolgoztak nap mint nap. De folytatjuk, amit elkezdtünk, még nagy sikerek várnak ránk” – mondta a mérkőzés után Aliou Cissé, a szenegáliak szövetségi kapitánya.

Nyitókép: Kevin C. Cox/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik