Hírek

A németek többsége kirúgná Joachim Löwöt

A németek többsége menesztené Joachim Löw szövetségi kapitányt, miután a válogatott címvédőként már a csoportkör után búcsúzott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól. A berlini Civey Intézet reprezentatív felmérése szerint a lakosság 55 százaléka más szakvezetőt kíván látni a nemzeti csapat élén. A válaszadók 33 százaléka szerint az 58 éves edzőnek folytatnia kellene a munkáját, míg 12 százalék nem kívánt állást foglalni az ügyben.

Joachim Löw mindent elrontott, amit el lehetett
Németország az F csoport utolsó helyén végzett és kiesett. A kapitányt pont azok hagyták cserben, akik mellett fölöslegesen kitartott. Elemzés.

Sajtóinformációk szerint Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke a kiesést követően arról állapodott meg a szakemberrel – aki 2006 óta irányítja a csapatot -, hogy néhány nap múlva ülnek le beszélni egymással a folytatásról.

A Nationalelf utolsó csoportmérkőzésén 2-0-ra kikapott a Koreai Köztársaság csapatától, s így története során először már a csoportkör után búcsúzott a vb-n. A kazanyi meccs után Löw nem kívánt nyilatkozni arról, hogy megy vagy marad. A németek már haza is tértek, Löw a frankfurti reptéren állt az újságírók elé, a jövőjéről ekkor sem beszélt, azt viszont elmondta, nem voltak olyan élesek, mint az elmúlt években, ennek okait kell megtalálni.

Várhatón a jövő héten dől el, hogy Joachim Löwvel, vagy nélküle próbál meg talpra állni a pofonból a német válogatott.

Nyitókép: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik