Hírek

Brazíliát utoljára Magyarország tréfálta meg

Brazília örömfocival menetelt a világbajnoki nyolcaddöntőbe, lévén szerda este Moszkvában Paulinho (36.), és Silva (68.) góljaival 2-0-ra legyőzte Szerbiát.

A brazil labdarúgó válogatott 1970 óta, azaz 13. egymást követő alkalommal jutott tovább vb-csoportjából, mi több, ebből 1982 óta, azaz tizedik alkalommal minden esetben csoportelsőként.

1966-ban azért nem sikerült a Jairzinho, Tostao, Garrincha, vagy a kétszeres világbajnok kapus Gilmar nevével fémjelzett alakulatnak a továbbjutás, mert épp mi, azaz a magyar labdarúgó válogatott tett keresztbe nekik.

A július 15-én, a liverpooli Goodison Parkban lejátszott vb-csoportmérkőzésen Magyarország egy emlékezetes, a végén cipődobálós verekedős mérkőzésen Bene (2.), Farkas (64.) és Mészöly (73., 11-esből) góljával 3-1-re verte Brazíliát.

Mivel hazánk az első mérkőzésén ugyanilyen arányban kikapott Portugáliától, de az utolsó csoportmeccsét esélyesként Bulgária ellen vívta, lényegében ez a mérkőzés döntött a csoportmásodik helyről. Baróti Lajos csapata végül négy ponttal végzett a második, míg Feola Vicente alakulata kettővel a harmadik helyen és Brazília utazhatott is haza. Azóta nem történt ilyen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik