Hírek

Szerbia dühös, kiütnék a brazilokat

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportkörének talán legizgalmasabb napja vár ránk szerdán, a pályára lépő nyolc csapat közül ugyanis egyedül Costa Ricának nincs már matematikai esélye sem a továbbjutásra – és a nullapontos Dél-Korea is elég reménytelen helyzetben van. Épp ezért mind a négy mérkőzésnek óriási a tétje, így a szerb-brazil összecsapásnak is, melynek győztese biztosan továbbjut, a dél-amerikainak viszont egy döntetlen is elég a nyolcaddöntőhöz.

A találkozó kapcsán a korábbi jugoszláv válogatott, 2015 óta a Fulham kispadján ülő Slavisa Jokanovic írt egy publicisztikát a Daily Mailnek és ebben semmi jót nem ígért Brazíliának.

Szerbia céljai elég világosak. Azt a haragot és frusztrációt kell meglovagolni, ami a Svájc elleni vereség után kialakult, és történelmi csapást kell mérni a brazilokra

– írta a szerb szakember, utalva arra, hogy Szerbia eddig csak egyszer játszott a brazilokkal, qa 2014-es felkészülési mérkőzésen a dél-amerikaiak nyertek.

Az ötszörös világbajnok Brazíliával legutóbb 1966-ban fordult elő, hogy nem jutott tovább a csoportjából. Szerbia ezen a néven a második világbajnokságán szerepel, 2010-ben a csoportkörben kiestek.

A szerdai program a világbajnokságon

F csoport, 16 óra:

Mexikó – Svédország

Dél-Korea – Németország

E csoport, 20 óra:

Szerbia – Brazília

Svájc – Costa Rica

Nyitókép: Clive Rose/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik