Hírek

Eljött az ítélet napja Argentína számára

Kedd este eljön az igazság pillanata, az ítélet nap: Argentína egy döntetlen és egy vereség után Nigéria ellen lép pályára az oroszországi világbajnokságon, és egy győzelemmel bejuthat a nyolcaddöntőbe.

A két csapat négy évvel ezelőtt is találkozott, és akkor is az utolsó körben, de akkor Argentína számára már csak az volt a kérdés, hogy csoportelsőként megy-e tovább. Akkor 3-2 lett a vége a kétszeres világbajnoknak, az egyik oldalon Lionel Messi, a másik oldalon Ahmed Musa duplázott.

Ők kedden kedd este is főszereplők lehetnek, de amíg Musának már idén is van két gólja, addig Messi egyelőre gól nélkül áll, és úgy tűnik, óriási teherként nehezedik vár, hogy mindenki tőle várja a csodát.

“Leo jól van, de ő is frusztrált, ahogy mindenki, hiszen nem úgy mentek eddig a dolgaink, ahogy szerettük volna. A frusztráltság mellett az elszántság is dolgozik benne, hogy a javunkra fordítsa a mostani helyzetet, és hogy egy másik arcát mutassa, mint amit az első két találkozón láthattak tőle”

– magyarázta az argentin válogatottban csak Kisfőnöknek becézett Javier Mascherano, akinek talán ez az utolsó lehetősége, hogy gurítson egy nagyot a válogatottal.

Hogy aztán a nagy fogadkozásból mi lesz, azt majd meglátjuk, mindenesetre az sem biztos, hogy egy győzelem elég Argentínának, mert ha Izland is nyer a már továbbjutott Horvátország ellen, akkor a gólkülönbség dönt majd, márpedig a horvátok elleni 0-3 miatt ebben a mutatóban elég gyengén állnak a dél-amerikaiak.

Nem túlzás, ha azt írjuk, egy ország imádkozik majd, hogy Messi a Barcában látott formáját hozza, és a többiek is képesek legyenek felnőni mellé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik