Hírek

A kapitány elleni lázadás mélyíti tovább az argentin válságot

Argentína két meccs után egy ponttal áll, ami egyértelműen óriási csalódás egy olyan csapat számára, amely Lionel Messit, Sergio Agüerót, Gonzalo Higuaínt, Lucas Bigliát vagy Ángel Di Maríát is a soraiban tudhatja.

Volt már előjele a mostani buktának,

hiszen már a vb-selejtezőkön is csak nagy szenvedések árán sikerült kiharcolni a részvételt, aztán idén márciusban, igaz, Messi nélkül, de a spanyolok otthonában egy 6-1-es pofonba szaladt bele az argentin csapat.

Amely egyelőre a vébé legnagyobb meglepetését okozza, és a legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a játékosok azt szeretnék, ha a Nigéria elleni utolsó meccsen Jorge Sampaoli szövetségi kapitány helyett az egyik segítője, az 1986-os vb-döntőben a győztes gólt szerző Jorge Burruchaga irányítana.

Sampaoli nem tett túl szerencsés nyilatkozatot a meccs után, amikor gyakorlatilag elismerte,

hogy az argentinok szereplése Messin áll vagy bukik, és hozzátette, hiába zseniális játékos, ha a többiek nem képesek elég támogatást nyújtani neki.

Sokatmondó volt Agüero nyilatkozata is, akit a vegyes zónában szembesítettek az újságírók Sampaoli szavaival, mire a csatár azt felelte, hadd mondjon a kapitány, amit akar.

Akármi lesz a vége, az biztos, hogy az utóbbi években folyamatos káosz volt a válogatott körül, hiszen a 2010-es világbajnokság óta Sampaoli az ötödik kapitány. Ez olyan tempó, amit mi magyarok sajnos már megszokhattunk, de az argentinoknál nem volt jellemző ilyen mértékű fejetlenség.

Argentína akkor kerül igazán nagy bajba, ha Izland pénteken megveri Nigériát,

mert akkor az utolsó körben egy döntetlennel a horvátok és az izlandiak kéz a kézben juthatnak tovább, Messiék pedig csomagolhatnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik