Hírek

Életveszélyesen megfenyegették a kolumbiai labdarúgót

Olybá tűnik, a világ egyik legveszélyesebb hivatása kolumbiai labdarúgónak lenni. Történt, hogy a H csoport keddi, Kolumbia-Japán (1-2) meccsének 3. percében Oszako ugrott ki ziccerben, a lövését még védte Ospina, de a kipattanót Kagava rászúrta, és a labda a blokkolni igyekvő Carlos Sanchez (nyitóképen sárga hatos) kezében akadt el. A szlovén bíró büntetőt ítélt, és kiállította Sanchezt, Kagava pedig lazán begurította a tizenegyest.

A dél-amerikai országban ez főbenjáró bűn. Szegény Sánchez szinte még le sem vonul a pályáról, amikor megkapta első halálos fenyegetést a közösségi médiában.

Egy Twitter felhasználó Sánchez fényképét Andrés Escobar fotójával rakta egybe és alatta azt üzenete: „Hosszú álmot javasolok”.

Hozzászólásukban többen csatlakoztak a posztoló durva célzásához. Egyikük azt írta:

Ha Andrés Escobart megölték egy öngól miatt, Carlos Sánchezt is ki kellene nyírni, a holttestét pedig levizelni

A szurkoló egy 1994-es esetre utalt, amikor a válogatottban öngólt szerző Andrés Escobart hazatérése után pár nappal meggyilkolták.

A kolumbiai rádióállomás, a Blu Radio megerősítette, a rendőrség komolyan vette a fenyegetést, számítógépes bűnözés vádja miatt azonnal nyomozást indítottak.

Kolumbia Lengyelországban játszik vasárnap Kazanyban. A nyolcvanszoros válogatott Sánchez a piros lapja miatt ezúttal nem léphet pályára.

(Nyitókép: europress)

Eredmény – 1. forduló, H csoport:

Kolumbia – Japán 1-2 (1-1)
Szaranszk, Mordovia Arena
v.: Skomina (szlovén)
Kolumbia: Ospina – Arias, D. Sanchez, Murillo, Mojica – C. Sanchez, Lerma – Cuadrado (Barrios, 31.), Quintero (J. Rodríguez, 59.), Izquierdo (Bacca, 70.) – Falcao.
Japán: Kavasima – Szakai, Josida, Sodzsi, Nagatomo – Haszebe, Sibaszaki (Jamagucsi, 80.) – Haragucsi, Kagava (Honda, 70.), Inui – Oszako (Okazaki, 85.).
gól: Quintero (39.), illetve Kagava (6., 11-esből), Oszako (73.)
sárga lap: Barrios (64.), J. Rodríguez (86.)
piros lap: C. Sanchez (3.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik