Hírek

Cristiano Ronaldo telepatikus képességgel rendelkezik

A B-csoport második körének első mérkőzésén Portugália Cristiano Ronaldo góljával 1-0-ra legyőzte Marokkót. Túl azon, hogy a portugál sztár ezzel megerősítette vezető helyét a vb-góllövőlistán, megdöntötte Puskás Ferenc európai válogatottakban szerzet gólrekordját – Puskás 85 meccs / 84 gól, Ronaldo 152/ 85 – van itt még valami, amit érdemesnek találtunk kiemelni. Először mutatjuk miről beszélünk:

A futballban a legnehezebb feladat mindenkit megelőzve pont akkor, pont oda érkezni az oldalról jövő beadásra, ahova a labda száll. Azért áldoznak a csatárokért jelentősebb összeget, mert az igazán nagyok ennek a már-már telepatikus előrelátásnak a birtokosai. Megérzik, mit csinál a csapattárs, azt, hova jön a labda és akkor vannak ott, amikor kell.

Ronaldo ilyen. A valaha volt legjobb ebben a mutatóban. A Marokkó ellen szerzett találatánál

  • megelőzve védőjét a legoptimálisabb tempóban érkezett Joao Moutinho beadására.
  • Nem féltette magát, önfeláldozóan vetődött be a beívelt labdára.
  • A védő, El Ahmadi lábfeje csak milliméterekkel kerülte el a portugál fejét, akár bele is sérülhetett volna a fejesbe, de nem érdekelte.

Lassan tényleg nem lesz csúcs, amelyet ne Ronaldo tartana. Azért nem, mert olyan a mentalitása, győzni akarása, a koncentrációs készsége, a helyet felismerése, és a döntéshozatali gyorsasága, amilyen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik