Hírek

Messi megzuhant a kihagyott tizenegyes miatt

A kétszeres világbajnok Argentína 1993 óta nem nyert tornát felnőtt szinten, úgyhogy a futballimádó ország már nagyon ki van éhezve egy nagy sikerre. A mostani vébé előtt ismét nagy volt a nekibuzdulás, még úgy is, hogy a csapat csak nagy nehézségek árán harcolta ki a részvételt.

Természetesen egész Argentína Lionel Messitől várja a megváltást, de az Izland elleni meccsen a csapatkapitány sem tudta győzelemre vezetni a csapatot, pedig próbálkozott becsülettel, de semmi nem jött össze neki, még egy büntetőt is kihagyott.

Komoly meglepetés: Argentína nem bírt Izlanddal
A dél-amerikaiakat is megbénította a hírhedt skandináv védelem.

“Bánt, hogy elrontottam a tizenegyest, mert ezen múlt a győzelem. Felelősnek érzem magam, hogy három helyett csak egy pontot szereztünk, minden másképp alakult volna, ha belövöm a büntetőt.

A döntetlen ellenére nem vesztettük el a remény, továbbra is az a cél, hogy megszerezzük az első két hely valamelyikét” – nyilatkozta Messi, aki úgy érezte, megérdemelték volna a győzelmet, de nem találták a rést a nagyon masszív izlandi védőfalon.

Messinek 11 próbálkozása volt a meccsen, mégsem talált be, 1966 óta ő a negyedik játékos, aki ilyen statisztikát produkált.

Az utóbbi időben a büntetőkkel is hadilábon állt, klubjában, a Barcelonában, valamint a válogatottban a legutolsó tíz kísérletéből csak öt végződött góllal. 

A válogatott mezében 19 alkalommal lőhetett büntetőt, és ezek közül négyet is elrontott, vagyis 79 százalékkal értékesítette a tizenegyeseket. Az egész pályafutását nézve ennél rosszabb a mutatója,

102 tizenegyeséből 82-öt lőtt be, ami 76,6 százaléknak felel meg.

Az argentinok június 21-én javíthatnak, amikor a Nigériát legyőző horvátokkal találkoznak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik