Hírek

Sergio Ramos üzent a spanyoloknak

Kedden, két nappal a labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt jelentette be a Real Madrid, hogy Julen Lopetegui lesz a csapat új vezetőedzője. Lopetegui a tervek szerint a vébén irányította volna a spanyol válogatottat, majd a torna után vette volna át a Királyiaktól elköszönő Zinedine Zidane helyét, csakhogy a szövetség nem volt felvillanyozva az eset miatt és nemes egyszerűséggel felmondtak a szövetségi kapitánynak – a torna megnyitója előtt egy nappal.

Egy nappal a vébé előtt rúgták ki a spanyol szövetségi kapitányt
Bár a játékosok állítólag azt kérték, hogy maradjon, a szövetség vezetői hajthatatlanok voltak.

Értelemszerűen nagy volt a riadalom Spanyolországban, hiszen a végső győzelemre is esélyes csapat játékosai így félő, hogy nem koncentrálnak majd eléggé a feladatra. A helyettes már megvan Fernando Hierro személyében, róla érdemes tudni, hogy Carlo Ancelottit segítette a Real Madridnál, vezetőedzőként eddig egyetlen csapat, a másodosztályú Real Oviedo szakmai munkáját irányította, de 1+1 évre szóló szerződésének csak a felét töltötte ki.

A zaklatott spanyoloknak Sergio Ramos, a válogatott csapatkapitánya úgy érezte, jobb megnyugtatni az embereket. Twitter-oldalán pedig szenvedélyes üzenetet tett közzé, hogy biztosítsa a szurkolókat arról, a közjáték nem zavarja meg a csapatot.

A Selección vagyunk, mi képviseljük a címert, a színeket, az országot. Elkötelezettek vagyunk és felelősséget vállalunk értetek, nektek. Tegnap, ma és holnap is, így együtt.

– írja a hátvéd.

Spanyolország rögtön rangadóval indítja majd a vébét, Portugália ellen bizonyíthatják Ramosék, hogy mennyire gondolták komolyan a fenti szavakat. Ezt követően Irán, majd Marokkó vár a Selecciónra a csoportban.

Kiemelt fotó: TF-Images/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik