Hírek

Döntöttek a vb-mezőny bővítéséről

A 2026-os világbajnoki rendezésre benyújtott mindkét pályázat átment az utolsó rostán, így szerdán mindkettőre lehet szavazni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kongresszusán, melyen viszont nem fognak dönteni a 2022-es vb mezőnyének bővítéséről.

A FIFA tanácsának vasárnapi, moszkvai ülésén értékelték a nyolc év múlva esedékes világbajnokságra beadott két pályázatot, Marokkó, illetve Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó közös kandidálását. Ahhoz, hogy a szerdai szavazáson részt vehessenek, a legfontosabb területekre koncentráló értékelésnél ötből legalább két pontot el kellett érniük.

Marokkó 2,7, az észak-amerikaiak pedig 4 pontot kaptak, így nincs akadálya, hogy a kongresszus szerdán döntsön közöttük.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke már a csütörtökön kezdődő világbajnokságot megelőző moszkvai kongresszuson szerette volna, ha elfogadják a négy év múlva sorra kerülő katari vb mezőnyének 48 csapatosra bővítését.

Ugyanakkor az is eldőlt, hogy az oroszországi eseményen erről biztosan nem tárgyalnak majd, miután a dél-amerikai szövetség kérésére lekerült a napirendről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik