Hírek

Ronaldo óriási győzelemmel jubilált

Algéria egészen kellemes ellenfélnek bizonyult Portugália számára, ahol a BL-döntő fáradalmainak kipihenése után már pályára lépett Cristiano Ronaldo is. A Real Madird labdarúgója ráadásul jubilált, 150. alkalommal öltötte magára a válogatott mezt és rögvest gólt is szerzett az elején, amit azonban a játékvezető les miatt érvénytelenített.

A szakadó esőben megrendezett találkozón a 17. percben Goncalo Guedes kezdte meg a hazai gólgyártást, majd húsz perccel később Ronaldo szolgálta ki Bruno Fernandest.  A félidőre 2-0-as hazai vezetéssel vonultak a felek, majd a szünet után újra Guedes zörgette meg a hálót az 56. percben, amellyel végérvényesen eldöntött minden kérdést.

A portugálok a világbajnokságon június 15-én a spanyolok ellen lépnek pályára először. (Nyitókép: AFP PHOTO / JOSE MANUEL RIBEIRO)

A találkozó gólösszefoglalója:

Vb-felkészülési mérkőzés, eredmények:

PORTUGÁLIA–ALGÉRIA 3–0 (2–0)
Lisszabon, 
Estádio da Luz. Vezette: Pawson (angol)
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Bruno Alves (José Fonte, 57.), Guerreiro (Mário Rui, 57.) – Bernardo Silva (Adrien Silva, 64.), Moutinho (Joao Mário, 75.), W. Carvalho (Quaresma, 64.), B. Fernandes – G. Guedes, C. Ronaldo (André Silva, 74.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: G. Guedes (17., 56.), B. Fernandes (37.)

További mérkőzések:
Anglia-Costa Rica 2-0 (1-0)
Koreai Köztársaság-Bolívia 0-0
Uruguay-Üzbegisztán 3-0 (1-0)
Izland-Ghána 2-2 (2-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik