Hírek

Egyiptom nem akar úgy járni, mint az argentinok

Hector Cúper szövetségi kapitány azt mondta, meg kell találniuk a módját, hogy az egyiptomi labdarúgó-válogatott a világbajnokságon ne függjön túlságosan a sérüléssel bajlódó Mohamed Szalah szereplésétől.

Az egyiptomi csapatot irányító argentin szakvezető a Sky Sportsnak úgy fogalmazott:

Szalah nélkül is megpróbálnak hasonló felfogásban futballozni, mint korábban, hiszen egyetlen futballista hiányának nem szabad nagyon érződnie.

“Nagyon fontos játékos, de ha nem épül fel időben, akkor fel leszünk készülve, hogy más szerepeljen” – nyilatkozta Cúper. Hozzátette: a labdarúgásban gyakran előfordul hasonló eset, hogy a hiányzó kulcsembert valakivel pótolni kell.

Argentína tudna mesélni arról, milyen az, amikor a válogatott sikeressége leginkább egy játékoson múlik, és a Messi-függőségre majdnem ráment a vb-selejtezősorozat.

Egész Argentína remeg a Messi-függőség miatt
Mindenki tőle várja a megváltást, de közben kiderült, hiába van klasszis támadókból túlkínálat, ha ők nem tudnak hatékonyan együtt játszani vele. Maradonával ugyanez volt a helyzet, de akkoriban volt B terv, most viszont csak kapkodás és eredménykényszer van.

A Liverpool támadója, akit a Premier League legutóbbi szezonjának legjobbjává választottak, május végén, a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőben szenvedett vállsérülést.

Cúper ezzel kapcsolatban elárulta: Szalah nemcsak a válla miatt végez rehabilitációs edzéseket, hanem mivel a sérülés miatt több napot ki kellett hagynia, jelenleg az erőnléte sem megfelelő.

“De jó híreink vannak az orvosunktól. Reméljük, hogy már Uruguay ellen velünk lehet. Optimisták vagyunk, várjuk őt”.

A jövő csütörtökön kezdődő oroszországi vb-n az egyiptomiak másnap játsszák az első mérkőzésüket a kétszeres világbajnok uruguayiak ellen. A folytatásban még a házigazdákkal és a szaúdi együttessel találkoznak az A csoportban.

A nyitóképen két férfi nézi a BL-döntőt egy kairói kávézóban, a falon pedig Szalah arcképe látható. Fotó: KHALED DESOUKI / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik