Hírek

Jó hírek Mohamed Szalah vébéjével kapcsolatban

Az egyiptomi szövetség is arra számít, hogy a Bajnokok Ligája-döntőben megsérült Mohamed Szalah bevethető lesz a június 14-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon. A szervezet szerint a támadó felépülése három hétnél több időt semmiképpen sem vesz igénybe. Erről a Twitter-oldalán számolt be azután, hogy a szövetség elnöke, Hani Abu Rida, valamint a válogatott orvosa találkozott a Spanyolországban lábadozó futballistával.

Klubja, az FC Liverpool fizioterapeutája egy nappal korábban úgy foglalt állást, hogy Szalah-nak három-négy hetet kell kihagynia, de az egyiptomi labdarúgó a világbajnoki részvétel érdekében mindent elkövet, hogy ezt az időt lerövidítse.

Az afrikai ország válogatottja 28 év után először lehet ott a vb-n, s a 25 éves támadó a csapat legnagyobb sztárja. Szalah-t – aki a Premier League-ben rekordot jelentő 32 találattal lett gólkirály, megválasztották az év játékosának, a BL-ben pedig tízszer volt eredményes – a Real Madrid 3-1-es győzelmével véget ért BL-döntő 31. percében kellett lecserélni, miután Sergio Ramosszal együtt összeakasztott karral a földre zuhant és a bal vállát fájlalta.

Az egyiptomiak a június 14-én kezdődő világbajnokságon az uruguayi, a házigazda orosz és a szaúdi együttessel találkoznak az A csoportban. Az első meccsüket június 15-én játsszák.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik