Hírek

Foci-vb: elég aggasztó a csapatorvos véleménye Szalah sérüléséről

Az FC Liverpool fizioterapeutája szerint három-négy hetet kell kihagynia a Bajnokok Ligája döntőjében vállsérülést szenvedett Mohamed Szalah-nak, de az egyiptomi labdarúgó a világbajnoki részvétel érdekében mindent elkövet, hogy ezt az időt lerövidítse.

Az afrikai ország válogatottja 28 év után először lehet ott a vb-n és a 25 éves támadó a csapat legjobb játékosa.

„Nagyon elkeseríti, ami történt, és minden erejével arra összpontosít, hogy minél hamarabb felépüljön” – nyilatkozott a spanyol Marca című újságnak Ruben Pons.

Alapvetően három-négy hetet kellene kihagynia, de ő megpróbálja lerövidíteni ezt az időt, ez a nagy cél

– tette hozzá a fizioterapeuta.

Szalah-t – aki a Premier League-ben rekordot jelentő 32 találattal lett gólkirály, megválasztották az év játékosának, a BL-ben pedig tízszer volt eredményes – a Real Madrid 3-1-es győzelmével véget ért szombati BL-döntő 31. percében kellett lecserélni, miután Sergio Ramosszal együtt összeakasztott karral a földre zuhant és a bal vállát fájlalta.

Az egyiptomi ifjúsági és sportminiszter, Háled Abdel-Azíz a közösségi oldalán arról számolt be vasárnap, hogy a röntgenvizsgálat nem mutatott tartós szövetkárosodást Szalah sérült vállában, így két hét múlva felépül, és ott lesz a válogatott szűk keretében.

Az egyiptomiak a június 14-én kezdődő világbajnokságon az uruguayi, a házigazda orosz és a szaúdi együttessel találkoznak az A csoportban. Az első meccsüket június 15-én játsszák.

A csapat azzal a 11-es góllal biztosította a helyét a vb-n, amelyet Szalah lőtt a Kongó elleni, októberi selejtező (2-1) 95. percében.

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik