Hírek

Reagált a német szupertehetség arra, hogy Löw nem viszi őt a vébére

A végleges világbajnoki keretek hétfői kihirdetésének egyik legnagyobb híre volt, hogy bár Angliában őt választották az év fiatal játékosának, nem mellesleg tíz góllal és tizenöt gólpasszal segítette bajnoki címhez a Manchester Cityt, Joachim Löw mégis kihagyta az utazó csapatból Leroy Sanét. A 22 éves játékos kedden a Twitteren reagált a döntésre:

Köszönöm a sok bátorító üzenetet, amiket kaptam tőletek az elmúlt két napban. Természetesen csalódott vagyok, hogy nem vehetek részt a világbajnokságon, de el kell fogadnom a döntést és mindent megtennem azért, hogy erősebben térjek vissza! A legjobbakat kívánom a német válogatottnak Oroszországban. Gyerünk, szerezzétek meg a trófeát!

Nagyban megy a találgatás, hogy Sané vajon miért maradt ki a csapatból. A brit sajtó, amely a jelek szerint nem csak az angol válogatottat, hanem mindenkit üt a vébé előtt, azt írta, magatartásbeli problémák vezettek Sané kimaradásához.

Sokkal valószínűbb, hogy a helyzet, mint mindig, most is összetettebb.

Mindamellett, hogy Sané nem aratott osztatlan sikert azzal, hogy tavaly kihagyta a Konföderációs Kupát orrműtéte miatt (azóta saját bevallása szerint jobban kap levegőt, ami azért nem hátrány), a fiatal támadó igazából még nem tudott maradandót alkotni a válogatottban. A Nationalelf játékstílusában nem igazán tudja kidomborítani a sebességét és a cselező képességét, amivel a Cityben villogni szokott.

Emiatt is alighanem csak epizódszerep juthatott volna neki, amit nem biztos, hogy elfogadott volna – persze ezt nem tudhatjuk biztosan kívülállóként. Mindenesetre Joachim Löw többször is hangoztatta: az egyik legfontosabb, hogy a címvédőnél meglegyen a tökéletes egyensúly.

Ehhez pedig neki kell meghozni az olyan komoly döntéseket, mint Sané kihagyása a válogatottból – tesszük hozzá.

Nyitókép: Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik