Hírek

Megint kikapott a német válogatott

A világbajnokságra címvédőként készülő német válogatott meglepetésre 2-1-re kikapott Ausztria vendégeként a szombati felkészülési mérkőzésen. A meccs csaknem kétórás késéssel kezdődött, mert a klagenfurti stadion gyepszőnyege a hatalmas esőzés miatt egy ideig alkalmatlan volt a játékra.

A németek kapuját Manuel Neuer védte, aki legutóbb szeptember 16-án, a Bayern München-Mainz bajnoki találkozón lépett pályára.

A világbajnok kapusnál ezen a találkozón harmadszor is lábközépcsont-törést diagnosztizáltak nála, ezért meg kellett operálni, és csak március 27-én állhatott ismét edzésbe. Azóta nem lépett pályára.

Németország Mesut Özil révén hamar előnybe került, fordulás után azonban Martin Hinteregger egyenlített. Joachim Löw átszervezte csapatát, a 67. percben kettőt is cserélt, ám ezután pont az osztrákok szereztek győztes gólt Alessandro Schöpfnek hála. Mivel az eredmény nem változott, Brazília után Ausztriától is kikaptak a németek.

Ebben a naptári évben még nyeretlen ezzel a Nationalelf: március 23-án 1-1-s döntetlent játszott a spanyolokkal, azóta két vereség Löwék mérlege.

A címvédő Németország a Koreai Köztársasággal, Mexikóval és Svédországgal találkozik a kevesebb mint két hét múlva kezdődő oroszországi világbajnokság csoportkörében.

Kiemelt fotó: Christian Charisius/dpa

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik